Jā, vakara randiņi bez šaubām ir ļoti svarīgi. Pēc tam, kad esi baudījis randiņu, iespēja, ka jutīsies īpaši uzbudināts un tavs partneris tevi ļoti piesaistīs, ir ārkārtīgi liela. Iedegsiet sveces, norausiet viens otram drēbes un…

Patiesībā, šis fakts var būt maldinošs. Kā izrādās, vakars, pie tam vēl vēls vakars, nemaz nav tik izcils laiks, lai nodarbotos ar seksu, skaidro psihologs Maikls Dž. Breus. Viņš pat apgalvo, ka tas cilvēks, kurš izdomājis, ka vislabākais laiks seksam ir 11 vakarā, ir idiots.

Izskatās, ka Breus tiešām zina par ko runā, jo ne velti sarakstījis grāmatu par to, ko un kad pareizi darīt (arī seksu). Grāmatas nosaukums visu pasaka priekšā “Pareizā laika spēks” jebšu “The Power of When“.

Grāmata ir par to, ka mums katram iekšā ir savs hronotips, kas nosaka, pareizo laiku, lai veiktu dažādas aktivitātes. Protams, noteikti mīlēšanās laiku pēc sava hronotipa ir visai sarežģīti, neiesi taču vienkārši apgalvot, ka “sekss vislabākais ir no rītiem!”, tomēr, lielākai daļai cilvēku šis laiks nereti ir vienāds.

72 līdz 73 procentiem cilvēku sekss ir tad, kad ar to ir visērtāk nodarboties, ne īsti tad, kad ir patiesa vēlme vai saikne, stāsta psihologs. “Tas nav nekas slikts, tomēr, ja lūkojies pēc jēgpilna un kaislīga seksa, tad ir jāplūst līdz ar tavu hormonu plūsmu.” Tāpat viņš norāda, kādēļ ir tik labi nodarboties ar seksu tieši no rīta: tu pirms tam neesi lietojis alkoholu (kas neizmaina patiesās izjūtas) un noteikti būs ieslēgtas gaismas. Beidzot varēsi ieraudzīt, ar ko tad esi kopā visā tā krāšņumā!

Ak, jā! Un vēl – arī zinātne apstiprina, ka sekss no rīta ir labāks nekā 11 vakarā.

Lai sekss būtu baudāms, nepieciešams aktivizēt tādus hormonus kā testosterons, estrogēns, progesterons, kortizols, adrenalīns, oksitocīns un vazopresīns.

Šie hormoni tevi uzbudinās un tu kļūsi seksuāli gribošs. Vakaros šo hormonu līmenis krasi samazinās, tādēļ samazinās arī vēlme pēc tuvības.

Protams, atzīsim, ka sekss ir visai intīma un individuāla padarīšana, tomēr ir vērts pamēģināt pamosties par 15 minūtēm ātrāk, vai ne? 🙂

Saistītās tēmas: attiecībasmīlestībasekss

youtube icon
Abonēt youtube