Vācijas ziemeļaustrumu piekrasti skāruši lielākie plūdi kopš 2006.gada, izraisot nopietnus postījumus, un sinoptiķi ceturtdien prognozē vētrainu laiku arī citviet valsts teritorijā.

Ūdens līmenis Vācijas Baltijas jūras piekrastē trešdienas vakarā palielinājās par 1,5 līdz 1,7 metriem virs normas, bet ceturtdienas rītā tas bija vairs tikai metru virs normas, vēsta Vācijas Jūras un hidrogrāfijas pārvalde.

Lībekā un Flensburgā ūdens straumes aizskaloja automašīnas, turklāt daļa no UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautās Lībekas vecpilsētas kļuva gājējiem neizmantojama.

“Mēs vēl nevaram komentēt postījumu apmēru,” atzina policijas pārstāvis, tomēr piebilstot, ka Lībekas slavenie ķieģeļu vārti applūduši neesot.

Ūzedomas salā plūdos aizskalota daļa piekrastes promenādes, kā arī kāpnes un pārtikas stendi.

Vācijā pēdējās dienās piedzīvots spēcīgs vējš un apledojums, kas izraisījis vairākus desmitus ceļu satiksmes negadījumu.

Vācijas meteoroloģiskais dienests informē, ka vēja ātrums brīžiem sasniedzis 34 metrus sekundē (123 kilometrus stundā), bet gaisa temperatūra noslīdējusi pat līdz -20 grādiem pēc Celsija.

Sinoptiķi ceturtdien vētrainu laiku prognozē arī Vācijas austrumos un dienvidos.

Saistītās tēmas: PlūdiVācijaVētra

youtube icon
Abonēt youtube