Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns ceturtdien atkal nospēlēja pēdējās minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio “Spurs” komanda viesos ar 127:99 (29:33, 29:20, 32:24, 37:22) pārliecinoši pieveica Denveras “Nuggets”.

Bertāns vispirms nospēlēja pēdējās sešas sekundes trešajā ceturtdaļā, bet pēc tam atgriezās uz noslēdzošajām četrām ar pusi minūtēm, kad “Spurs” jau bija priekšā ar 113:92.

Spēles statistikā latvietim fiksētas piecas minūtes, kurās viņš izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu.

Pašā mačā “Nuggets” pēdējo reizi vadībā spēja izvirzīties otrās ceturtdaļas vidū, kad Džamals Marejs panāca 42:39, bet turpinājumā “Spurs” droši palielināja pārsvaru, svinot kārtējo panākumu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, Kavai Lenards pievienoja 24 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, pieredzējušais francūzis Tonijs Pārkers iemeta 21 punktu un izpildīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet spānis Po Gasols atzīmējās ar 17 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

Tikmēr “Nuggets” sastāvā serbam Nikolam Jokičam bija 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Ja neskaita trešās ceturtdaļas noslēdzošās minūtes, šī bija piektā spēle pēc kārtas, kurā Bertāns izgājis laukumā vienīgi noslēdzošajās minūtēs, kad “Spurs” komanda jau panākusi drošu pārsvaru, bet vēl vienā duelī, kurā latvietis nepiedalījās, Sanantonio vienība zaudēja. Iepriekšējā spēlē Bertāns iemeta piecus punktus un bija rezultatīvs pirmoreiz kopš 14.decembra.

Tagad “Spurs” komandai gaidāmas trīs mājas spēles – sestdien tiks uzņemta Šarlotes “Hornets” vienība, nākamajā otrdienā Milvoki “Bucks”, bet ceturtdienā arī Losandželosas “Lakers”.

Grega Popoviča vadītā “Spurs” komanda ar 29 panākumiem 36 mačos atrodas Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas “Warriors”.

Savukārt “Nuggets” ar 14 uzvarām 36 spēlēs ir konferences desmitajā pozīcijā.

Tikmēr latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas “Knicks” vienība, kas zaudējusi sešos mačos pēc kārtas, ar 16 uzvarām 35 cīņās ir Austrumu konferences desmitajā pozīcijā.

Saistītās tēmas: BasketbolsDairis BertānsNBASpurs

youtube icon
Abonēt youtube