Ideālā pasaulē visi cilvēki, ar kuriem mums nākas sastapties, būtu labsirdīgi, uzmanīgi, gudri un atklāti. Viņiem patiktu jūsu joki, bet mums – viņu. Mēs dzīvotu brīnišķīgā vidē, kur neviens nekad nepārdzīvotu, neviens nestrīdētos un neaprunātu viens otru.

Taču, kā jau esam pamanījuši, mēs nedzīvojam ideālā pasaulē. Daži cilvēki mūs vienkārši tracina, tā pat kā mēs tracinām citus. Mums nepatīk tie, kuri ir neuzmanīgi un neatbalsta mūsu humora izjūtu, taču paši gaida, ka mēs uzsmaidīsim, izdzirdot viņu jociņus.

Varbūt jūs uzdevāt jautājumu, vai ir iespējams būt objektīvam attiecībā uz cilvēkiem, kuri jums nepatīk un kā iemācīties būt labsirdīgākiem pret visiem tiem, ar kuriem nākas sastapties ikdienā?

Pat ideālajā iedomu pasaulē izveidot savu sapņu komandu, kurā katru locekli jūs velētos uzaicināt uz ģimenes vakariņām, ir neiespējams. Tāpēc gudri cilvēki bieži vien komunicē ar cilvēkiem, kuri viņiem nepatīk. Viņiem vienkārši nav citas izvēles. Lūk, kā viņi to dara.

 

Viņi atzīst, ka nevar patikt visiem.

Dažreiz mēs iekrītam lamatās, domājot, ka esam labi.  Mēs uzskatām, ka patīkam visiem, ar ko satiekamies, pat tad, ja tā nav.  Taču ir jāatceras, ka mēs ļoti bieži saskaramies ar sarežģītiem cilvēkiem, kuri domās pavisam savādāk. Gudri cilvēki to zina.

Cilvēks, kurš jums nepatīk, principā, nav slikts cilvēks. Jūsu antipātijas iemesls slēpjas tajā, ka jums ir dažādas vērtību sistēmas, un šī atšķirība rada saspringtas attiecības. Pēc tam, kad jūs atzīsiet, ka nevarat patikt visiem, jūs spēsiet atmest emocijas, novērtējot situāciju objektīvi. Tas līdzēs nonākt pie kaut kādas saskaņas.

 

Viņi ir pacietīgi pret tiem, kurus nemīl ( nevis ignorē vai atlaiž)

Protams, jūs varat samierināties ar kāda pastāvīgo kritiku un nepievērst uzmanību dīvainiem jokiem. Taču nav sliktākas lietas, kā slēpt savu aizkaitinājumu. No rezultativitātes skatpunkta, pārmērīga vēlme iekarot visu cilvēku simpātijas ir lielāka problēma, nekā šīs simpātijas trūkums viņos pašos.

Jums ir nepieciešami cilvēki ar dažādiem viedokļiem. Viņi ir sava ziņā tie, kuri neļauj jums veikt nepareizas rīcības. Tas nav viegli, taču viņus ir jācieš. Bieži tie ir cilvēki, kuri met izaicinājumus vai provocē mūs, taču ar to pašu viņi iedrošina mūs jaunas izpratnes uztveršanai un palīdz virzīties tālāk. Atceraties, ka jūs arī esat tāls no ideāla, taču cilvēkiem nākas jūs pieciest.

 

Viņi ir laipnie pret tiem, kurus nemīl

Neatkarīgi no jūtām attiecībā pret kādu, cilvēks orientēsies uz jūsu uzvedību un attieksmi pret viņu un visticamāk reaģēs uz jums tāpat, kā jūs pret viņu. Ja būsiet rupjš, visticamāk viņš atmetīs visas audzināšanas normas un arī nenoturēs emocijas. Atceraties, ja būsiet laipns, cilvēki būs pacietīgāki pret jums.

Spējai pārvaldīt savu seju ir liela nozīme. Jums jābūt tādā stāvoklī, lai cilvēks jūt, ka skatāties uz viņu no profesionālās un labākās puses.

 

Viņi ietur pauzi un dziļi ieelpo

Pastāv dažas lietas, kas var tracināt pastāvīgi. Tas var būt kolēģis, kurš regulāri kavē vai kāds puisis, kurš nevar noturēties ne dienas, lai nepastāstītu kādu muļķīgu joku. Tiekat skaidrībā, kas tieši jums cilvēkā nepatīk. Tādā veidā nākamreiz jūs spēsiet tam sagatavoties.

Ja ieturēsiet pauzi un spēsiet pakļaut kontrolei adrenalīnu, un pievērsīsiet uzmanību intelektuālai smadzeņu daļai, jūsu “nepatīkamā” saruna paies labākā atmosfērā. Dziļa ieelpa un viens solis atpakaļ (starp citu – distances ieturēšana ir ļoti svarīgs faktors – jāmēģina atrasties tālāk no kaitinošā objekta) palīdzēs nomierināties un ar svaigāku prātu atvērties pārrunām.

 

Protams, viss būtu daudz patīkamāk, ja mēs varētu neredzēt tos, kurus nevēlamies, taču visi mēs zinām, ka dzīvē tā nenotiek…

 


Foto: pexels

Avots: How Smart People Deal With People They Don’t Like

 

Saistītās tēmas: CilvēkiIntelektsPsiholoģija

youtube icon
Abonēt youtube