Vācijas policija izpelnījusies Zaļo partijas līdera kritiku par rasistisku profilēšanu, gādājot par drošību Jaungada svinību laikā.

Zaļo partijas līdere Simone Pētera laikrakstam “Rheinische Post” atzina, ka policijas operācijas Ķelnē un citās Vācijas pilsētās samazinājušas uzbrukumu un vardarbīgu incidentu skaitu, taču pauda bažas, vai policija nav pārkāpusi robežu, pārmeklējot un reizēm arī aizturot gandrīz 1000 cilvēku, balstoties uz viņu izskatu.

Jaungada svinības Ķelnē pagājušajā gadā aizēnoja seksuāli uzbrukumi sievietēm. Lielāko daļu no tiem pastrādāja Ziemeļāfrikas izcelsmes vīrieši.

Gatavojoties 2017.gada sagaidīšanai, policija ievērojami pastiprināja drošības pasākumus Ķelnē, tostarp virs pilsētas patrulēja helikopteri.

Naktī uz 1.janvāri Ķelnes policija centrālajā dzelzceļa stacijā arī aizturēja vairākus simtus galvenokārt Ziemeļāfrikas izcelsmes vīriešus.

Policijas preses pārstāvis pirmdien paziņoja, ka aizturētās personas uzskatītas par iespējamajiem noziedzniekiem, kam bijis nodoms satikties Ķelnes centrā un pastrādāt noziegumus.

Tomēr Pētera asi kritizēja šo aizdomās turamo dēvēšanu par “Nafris” (abreviatūra no vārda ziemeļafrikāņi). Ķelnes policija aizdomās turamos šādi bija nodēvējusi savā tvitera kontā.

“Ir pilnīgi nepieņemami, ka tādi valsts orgāni kā policija izmanto tādus pazemojošus apzīmējumus kā “Nafri”, lai raksturotu ziemeļarfikāņus,” paziņoja Pētera.

Ķelnes policijas priekšnieks svētdien atzina, ka šādu apzīmējumu nevajadzējis izmantot ārējā komunikācijā, bet uzsvēra, ka Ziemeļāfrikas izcelsmes cilvēku pastrādāto noziegumu skaits pieaug un policijai ir nepieciešams kaut kāds termins, lai viņus raksturotu iekšējā komunikācijā.

 

 

Saistītās tēmas: ĶelnePolicijaRasisms

youtube icon
Abonēt youtube