Aktīvistu cīņa pret cirka dzīvnieku izmantošanu ir aktuāla visā pasaulē. Ķīnā dzīvnieku mocīšana, šķiet, ir pārgājusi pavisam jaunā līmenī. Anonīms ķīniešu videoplatformas iQiyi lietotājs publicējis video ar apstākļiem, kādos tiek turēts Amūras tīģeris Hunan cirkā.

Treneri piesēja dzīvnieku, lai tas nevarētu pakustēties, pārvietoties un pat pacelt galvu. Kāds ir iemesls? Izklaide! Tas tiek darīts, lai apmeklētāji ar bērniem uz tā varētu uzsēsties un iemūžināt fotogrāfijā.Video ir dzirdams, kā cirka darbinieks stāsta mātei ar bērnu, ka “sēdēt uz tīģera ir forši, jo tā jūs pasargājat sevi no velna un ienesat savās mājās bagātību” (bagātības Dievs Ķīnā bieži tiek raksturots kā cilvēks, kurš sēž uz tīģera).

Saskaņā ar Lielbritānijas dzīvnieku aizsardzības organizācijas (PETA) direktores Elisas Alenas teikto, dzīvnieku treneris dzīvnieku ir iebiedējis un “piespiedis tīģerim brīvību iemainīt pret verdzību”. Viņa piebilda, ka aizmugurē redzams būris ar lāci, kurš iet uz apli. Tas parāda, ka šim dzīvniekam esot psiholoģiska trauma, un šādi gadījumi cirkos ir bijuši neskaitāmi.

Amūras tīģeris ir oficiāli atzīts par apdraudētu sugu. Savvaļā mitinās aptuveni 540 sugas, no kurām 40 – tieši Ķīnā. Pēdējo 10 gadu laikā sugas populācija ir dubultojusies.

https://www.youtube.com/watch?v=VPZMofn0V0U

Saistītās tēmas: cirksĶīnaTīģeris

youtube icon
Abonēt youtube