Par to, ja vēlies kļūt veiksmīgs, ir uzrakstīts daudz grāmatu, tomēr vienus no labākajiem ieteikumiem sniedz grāmatu autors Napoleons Hils.

 

“Divas reizes padomā, pirms kaut ko pateikt, jo tavi vārdi un ietekme sēs panākumu vai neveiksmes sēklas klausītāju domās.”

 

Šo parasto noteikumu var saīsināt līdz parastam trikam, kas sarunas laikā spēs padarīt jūs populārāku un cienīgāku – uzgaidiet sekundi, pirms kādam kaut ko atbildat.

Šāds, šķiet, mazsvarīgs jaunums jūsu uzvedībā un manierē var tikt atlīdzināts ar patīkamām priekšrocībām.

Jūs nepārtraucat citus

Kad mēs pārtraucam sarunbiedru, tad izrādām savu necieņu. Ja pārtraucam viņu, jo zinām, ko viņš turpmāk teiks, ar to pašu mēs vēl arī dodam mājienu, ka viņš ir visai garlaicīgs un paredzams.

Taču, kad esam lēnāki ar atbildes sniegšanu, mēs rādām sarunbiedram, ka viņš un viņa viedoklis jums nav vienaldzīgs.

 

jūs paspējat fokusēties

Lielākā cilvēku daļa biznesa pārrunu laikā izmanto pieeju “ šaujiet, netēmējot” (sakiet, nedomājot). Vai arī iedziļinās sarunā tik ļoti, ka pastāsta pārāk daudz liekas informācijas.

Taču katrai sarunai jābūt konkrētam mērķim – it īpaši biznesā. Savādāk, kāpēc vispār uzsākt sarunu? Nesteidzoties ar atbildi, jūs spēsiet piemeklēt pareizos vārdus, kas nesīs labumu gan jums, gan sarunbiedram.

 

jums vieglāk izteikt savu domu

Daudzi sarunā izmanto parazītvārdus ( a…, saprotiet…, kaut kā tā…). Tas dod nedaudz laika, lai paspētu apdomāt nākamo frāzi. Taču šāda runa skan nesaprotami un nepārliecinoši.

Bet, ja aizdomāsieties par atbildi, jūs pagūsiet saņemties un noformulēt domu konkrētāk.

 

Jūs liekaties gudrāks

Neviens neciena tos, kurš nespēj kontrolēt vārdu plūsmu un nespēj ieklausīties sarunbiedrā. Taču, ja pirms atbildes jūs ieturat nelielu pauzi, jūs izskatīsieties domīgi, un sekojošā atbilde liks cilvēkiem uzklausīt to uzmanīgāk.

 

Šis triks palīdzēs jums sasniegt ne tikai lielāku cieņu no apkārtējiem, bet arī uzlabos attiecības ar tuviniekiem.  Jo katru reizi, kad jūs pārdomājat savus vārdus, jūs izrādāt mīlestību un respektu. Un tas ir ļoti svarīgi jebkurās attiecībās.

 


Avots

Saistītās tēmas: cieņaPsiholoģijaVeiksme

youtube icon
Abonēt youtube