Vēlies automašīnu gluži kā no Skubija Dū multenēm, taču, ejot līdzi laikam, esi kļuvis par elektromobiļu piekritēju? Tagad abas šīs lietas tiek apvienotas pavisam jauna auto izveidē. Vācijas automašīnu zīmols Volkswagen Detroitas automašīnu izstādē prezentēja koncepta elektrisko automobili I.D. BUZZ ar jaudas rezervi līdz 600 km un astoņām sēdvietām.

Pilnpiedziņas transportlīdzeklis ir aprīkots ar vietu velosipēda un snovborda dēļa pārvietošanai. Vizuāli jaunais koncepts atgādina veco hipiju ikonu. Automašīna ir veidota, pamatojoties uz modulāro elektrisko Meb platformu un ir pilnīgi aprīkota ar automātisko braukšanas režīmu I.D. Pilot.

I.D. BUZZ – moderns, gaišs un uz nākotni vērsts. Mēs vēlamies elektromobilitāti izveidot par jaunas markas simbolu un, sākot ar 2025. gadu, ik gadu plānojam pārdot ap miljonu šo minibusu. No 2020. gada tirgū parādīsies jaunās paaudzes elektromobilis ar pilnu tīkla integrāciju. Šie elektriskie transportlīdzekļi būs par pievilcīgu cenu, kas pieejams miljoniem pasaules klientu,” par jauno auto sacīja Volkswagen zīmola valdes priekšsēdētājs Herberts Diss.

Automobiļa akumulatora uzlāde notiek induktīvi vai pie lādēšanas stacijām. Ja uzlādes jauda ir 150 kW, tad līdz 80% akumulators tiek uzlādēts apmēram 30 minūtēs. Automašīnas maksimālais ātrums – 160 kilometri stundā. Tiek pieņemts, ka modelis pārdošanā nonāks jau 2020. gadā.

Saistītās tēmas: KonceptsMinibussVolswagen

youtube icon
Abonēt youtube