Jāteic, kaut kādā noteiktā dzīves posmā mēs visi jūtami novecojam, un tur neko nevar padarīt. 

Protams, laiks uz vietas nestāv, tomēr ir vairāki ikdienas paradumi, kas mums liek pastiprināti novecot. Lūk, 3 biežākie paradumi, kas liek novecot un veidi, kā no tiem izvairīties.

1. Neveselīga pārtika: vairāki pētījumi liecina, ka neveselīga, pārstrādāta pārtika un nepilnīga ēdienkarte spēj novest pie paātrinātas novecošanas. Nekādi burgeri, čipsi vai citādi neveselīgs ēdiens. Vislabākais veids, kā organismam sniegt visu labāko, ir uzņemt svaigus dārzeņus, augļus un pilngraudu produktus.

2. Pārlieku maz miega: jāteic, nereti nepietiekams miegs mums par ļaunu nenāks, tomēr konstanta neizgulēšanās paātrina novecošanos. Tāpat miega trūkums palielina iespējamību saslimt ar vēzi, palielina iespējamību, ka pieaugs svars un visādi citādi veidosies dažādas veselības problēmas. Tā vietā miegu nostādi pirmajā vietā, līdz ar to atrisināsies dažādas veselības problēmas.

3. Pārāk mazkustīgs dzīvesveids: protams, tu nevari ietekmēt to, cik tavs dzīvesveids ir aktīvs brīžos, kad atrodies darbā, tomēr tu vari ietekmēt to, ko dari pēc tam. Ja tev trūkst motivācija piecelties un kaut ko darīt, atceries, ka mazkustīgs dzīvesveids noved pie svara pieauguma, deaktivizē muguras apakšējo daļu un negatīvi ietekmē vielmaiņu. Ik dienas centies piecelties no krēsla un pastaigāt pa ofisu, ieelpot svaigu gaisu un vismaz stundu velti kādai pastaigai parkā.

Saistītās tēmas: novecošanāspadomiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube