ASV un Japāna militārajās mācībās veikušas ballistiskās raķetes notriekšanu, izmēģinot kopīgi izstrādātu pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Abas valstis kopš 2006.gada sadarbojušās, lai izstrādātu pretraķešu aizsardzības sistēmu “Standard Missile-3”, kas bāzēta uz kuģiem.

Mācības pie Havaju salām veiksmīgi tika sarīkotas piektdien, paziņoja ASV Pretraķešu aizsardzības pārvalde. Tās sniegtā informācija liecina, ka ASV šīs sistēmas izstrādei līdz šim iztērējusi 2,2 miljardus dolāru, bet Japāna – vienu miljardu.

Raķešu sistēmas daļu ražošanā piedalījās Japānas kompānija “Mitsubishi” un ASV bruņojuma ražotājs “Raytheon”, bet sistēma tika samontēta Savienotajās Valstīs.

Pretraķešu aizsardzības sistēmas izmēģinājums notiek brīdī, kad palielinājies saspīlējums saistībā ar Ziemeļkorejas raķešu programmu.

Savukārt ar Dienvidkoreju Vašingtona šobrīd sadarbojas, lai izvietotu tajā ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), ņemot vērā pieaugošos draudus no Ziemeļkorejas puses.

 


Foto: wikipedia

Saistītās tēmas: Aizsardzības SistēmaraķeteTHAAD

youtube icon
Abonēt youtube