Citās jomās studējušie aizvien vairāk saskata perspektīvu informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē, un daudzi no viņiem veiksmīgi apguvuši jaunas prasmes un sākuši karjeru IT nozarē, sacīja starptautiskā vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmuma “Accenture” Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs.

“Par spīti visām prognozēm, katru gadu IT nozarē nodarbināto skaits pieaug – divas līdz trīs reizes vairāk, nekā IT absolventu skaits. Tas nozīmē to, ka nozarei pievienojas jauni profesionāļi, cilvēki, kas iepriekš studējuši citās jomās,” sacīja Jegorovs, piebilstot, ka “Accenture” ir pozitīva pieredze, ka programmēt var iemācīt gan mūziķus, gan ekonomistus un finansistus – turklāt jebkurā cilvēka dzīves posmā.

Jegorovs arī norādīja, ka IT nozare aizvien vairāk saplūst ar citām nozarēm. “Robežas zūd un šī tendence tikai pastiprināsies, biznesa iespējas paliks tikai vairāk un tā ir laba ziņa,” viņš uzsvēra.

“Accenture” jau vairāk nekā desmit gadus organizē ar IT jomu saistītas apmācības un praksi “Accenture Bootcamps”, ik gadu nodrošinot 200 līdz 250 apmaksātas prakses vietas.

“Accenture” ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 394 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. “Accenture” Latvijas filiāle dibināta 2002. gadā, un pašlaik nodarbina vairāk nekā 1000 darbinieku.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: ITMaksims JegorovsStudenti

youtube icon
Abonēt youtube