Policijas darbinieki Jaunpiebalgas novadā uzgājuši vairākas mājās ierīkotas marihuānas audzētavas, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pēc viņas stāstītā, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot izmeklēšanu, noskaidroja, ka Jaunpiebalgas pagastā kādā privātmājā ir ierīkota marihuānas audzētava. 21.februārī kriminālpolicijas darbinieki veica vairākās kratīšanas un konstatēja, ka trīs mājās ir speciāli ierīkotas telpas marihuānas audzēšanai.

Kratīšanu laikā kopumā izņemti vairāki marihuānas augiem līdzīgi stādi un vairāk par 100 gramiem izžāvētas marihuānas, ka arī halucinogēnās sēnes. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, noteiktas ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas. Kriminālprocesā aizturētas četras personas – gados jauni vīrieši, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Patlaban šīm personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija turpina izmeklēšanu.

Krimināllikuma 253.panta 2.daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un piemērojot probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.


Foto: Justin Sullivan

Saistītās tēmas: JaunpiebalgaMarihuānaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube