Cilvēka dzīve ir stereotipu pilna, taču reizēm ir nepieciešams šos stereotipus atmaskot, piemēram, modes pasaulē. Daudzām no mums ir tendence domāt, ka sievietes austrumu valstīs pastaigājas vien melnās mantijās, franču meitenes galvu vienmēr rotā berete, bet itālietes nevienu dienu nevar pavadīt bez iepirkšanās un smalkām kleitām.

Aicinām tevi ielūkoties mazā daļā no modes pasaules apkārt pasaulei. Kas zina, varbūt kaut kas no katras valsts modes tendencēm iedvesmos arī tevi mainīt savu garderobi!

Irāna

Lai arī Irānā likums nosaka visām sievietēm nēsāt galvassegu, salīdzinājumā ar citām austrumu modes tendencēm, šeit sievietēm ir sava veida brīvība, kas ļauj izvēlēties sev piemērotāku apģērbu. Bieži vien gadās sastapt kādu krāsainu dāmu ar austrumu piegaršu.

Japāna


Jā, dažas japāņu sievietes dievina īsus svārkus, karikatūras un augstas platformas kurpes, taču tā ģērbjas tikai atsevišķu subkultūru pārstāves. Lielākā daļa meiteņu šeit izvēlas elegantus tēlus un burvīgas detaļas, kas viņu stilu padara unikālu: simpātiskas zeķes, taisni silueti, skaisti aksesuāri.

Francija

Parīzes šiks – tas ir vienkāršs, lakonisks un stilīgs tēls. Bāzes lietas ar akcentiem, huligāniskas kombinācijas un piliens neuzmanības – lūk, kāda ir īstā Parīze.

Itālija

Ne visas itālietes ir tērptas dizaineru kleitās un košās dekorācijās – ko tādu var redzēt vien turīgu sieviešu modes skatēs. Kopumā pussalas iedzīvotāji ģērbjas atbilstoši vecumam: jaunietes izvēlās casual stila apģērbu, bet, kļūstot vecākām, itāļu sievietes kļūst elegantākas. Pat pensionēta sieviete Itālijā vienmēr rūpējas par sevi un visu laiku atjauno garderobi.

Krievija

Krievu meitenes ar skaistumu ir zināmas visā pasaulē. Šeit valda etniskā dažādība, kā arī krievi reizēm mīl izskatīties par visiem 100. Sievišķīgi tēli ar augstiem papēžiem šeit bieži ir sastopami pat ziemas laikā. Lielpilsētu iedzīvotājas arvien vairāk izvēlās komfortu un ērtu apģērbu, taču neliedz sev stilu un kaisli.

Lielbritānija

Jūs domājat, ka britu sievietes tērpjas klasiskos mēteļos un trenčos, ievērojot stingras sievietes tēlu? Noteikti nē. Šeit sievietes nebaidās apvienot neapvienojamo, eksperimentēt ar stilu, pievienot dažādus akcentus. Angļu sievietēm īpaši nerūp modes tendences, jo bieži vien modes trendi dzimst šeit un tikai pēc tam ieņem pārējo pasauli.

Ķīna

Mode Ķīnā strauji mainās: vēl nesen šīs valsts sievietes bija kā trakas uz šopingu, kuras no plauktiem “slaucīja” nost tikai visu to labāko. Tagad ķīnietes ir izveidojušas pašas savu stilu. Modes dāmas dievina drēbes ar dažādiem logo, spilgtiem akcentiem, rotaslietas, kā arī nebaidās eksperimentēt un meklēt kaut ko jaunu.

Saistītās tēmas: modepasaulesievietes

youtube icon
Abonēt youtube