Kad no tumšiem matiem esi pārtapusi par blondīni, īpaši izaicinoši ir saglabāt skaisto blondo toni, jo nereti blondiem matiem ir tieksme pārtapt par oranžu bardaku uz galvas. Protams, to visu iespējams risināt ar dažādiem toni koriģējošiem produktiem, šampūniem, kondicionieriem, tomēr ir viens svarīgs jautājums – kādēļ vispār tā notiek? 

Matu kopšanas līnijas un matu veselības eksperte Džo Kinkota skaidro, ka atbilde slēpjas melanīnā, kas atrodams matos. “Tumšiem matiem ir divu veidu melanīns, un kad tas nonāk saskarē ar peroksīdu, tas uzbrūk melanīnam,” stāsta eksperte. “Melanīns, kas atrodams tumšajos matos, tik vienkārši nepārtop blonds. Tas nonāk starpposma sarkanajā fāzē un dabīgais melanīns noārdās.” Kad beidzot matu krāsa sāk izskatīties tik blonda, cik esi ieplānojusi, iespējams, ar tonētāja vai balinātāja palīdzību, ar laiku tā tomēr sāk izgaist, noskalojot krāsu no mata.

“Tiklīdz krāsa pametusi matu, it kā zudušais melanīns atgriežas matos,” skaidro eksperte. “Ja melanīnu matos neesi iznīcinājusi pavisam, jau pēc pāris nedēļām, tas atkal atgriezīsies, padarot blondos matus nepatīkami dzeltenus.”

Par laimi, ir vairāki veidi, kā novērst sēpijas toņa veidošanos tavos matos. Sāc ar to, ka izpēti savu matu kopšanas līdzekļu sastāvu. Izmet ārā visus tos produktus, kuru sastāvā ir sulfāti un alkohols. Daudzi no šiem sulfātu un alkohola veidiem liek matu krāsai oksidēties, kā rezultātā tie pārtop dzelteni.

Izvēlies šampūnu ar zemu blīvumu, brīvu no sulfātiem un parabēniem. Tādā veidā matu kutikula tiks saglabāta spēcīga. Un izvēlies tāda paša principa kondicionierus. Pievērs uzmanību, lai tie būtu caurspīdīgi un, nonākot saskarē ar matiem, neoksidēsies. Tāpat vari savā matu kopšanas rutīnā iekļaut šampūnu vai kondicionieri ar violetu toni. Tas neitralizēs dzelteno pigmentu.

Saistītās tēmas: blondi matiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube