No 24.februāra līdz 26.februārim Ķīpsalas izstāžu hallē notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2017”.

Kā a informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT 1” Sabiedrisko attiecību nodaļas mediju koordinatore Inese Libere, izstādes ekspozīciju papildinās lielā skatuve ar plašu un daudzveidīgu kultūras programmu. Uz lielās skatuves norisināsies autoru priekšlasījumi, grāmatu atvēršanas svētki un tikšanās ar rakstniekiem. Tāpat šogad izstādes jaunums ir “Rakstnieka viesistaba”.

Libere norādīja, ka “Latvijas Grāmatu izstādes 2017” viesu valsts būs Krievija.

Grāmatu izstādē bērnus, viņu vecākus un vecvecākus ar grāmatu varoņiem, autoriem izdevēji iepazīstinās “Jautrajā lasītavā”, kur līdzās daudzveidīgajam grāmatu klāstam tiks piedāvātas arī intelektuālas spēles, attīstošas un izglītojošas lietas, praktiski materiāli un idejas radošām nodarbēm, piebilda Libere.

Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonda ieguldījums “Grāmatu maiņas punktā” ir apmēram 3000 grāmatu. Apmeklētāji tiks aicināti nest grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav vajadzīgas, lai iemainītu pret vēl nelasītām. “Grāmatu maiņas punktā” varēs atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, uzziņu literatūru, mākslas grāmatas un dažādu citu lasāmvielu grāmatu mīļotājiem.

“Latvijas Grāmatu izstādi 2017” rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība “BT 1” sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Saistītās tēmas: Grāmatu IzstādeĶīpsala

youtube icon
Abonēt youtube