Par “Latvijas alus gada balvas 2016” apbalvojumu līderi kļuvusi alusdarītava SIA “Valmiermuižas alus”, aģentūru BNS informēja organizatoru pārstāve Ilze Vanaga.

“Valmiermuižas alus” ieguva “Latvijas alus gada balvu 2016” par stabilu un ikgadēju alus tirdzniecības kāpumu, balvu “Gada reklāmas tēls” un balvu par ieguldījumu alus popularizācijā un alus baudīšanas tradicionālajā kultūrā. “Valmiermuižas alus” zīmols “Kokmuiža” ir atzīts par labāko nominācijā “Labākais alus iepakojums”.

Šī gada konkursā par sekmīgu ienākšanu nozarē un atpazīstamību atzinību izpelnījās mikrodarītavas “Madonas alus”, “GZD” – Alus darītava “VIEDI”, “Raiskuma alus darītava” un “Silāres” – alus darītava “Zoltners”. Vislielāko alus tirdzniecības kāpumu veikalu grupā sasniegušas “Tērvetes alus” darītava AS “Tērvetes AL” un SIA “Piebalgas alus”.

Balvas par jaunu eksporta tirgu meklēšanu un kopējo kāpumu saņēma AS “Cēsu alus” un “Bauskas alus”, bet par eksporta kāpumu kā par iespēju attīstīties – Brenguļu alus darītava SIA “Abula”.

Arī šogad “Cēsu alus” saņēma balvu par videi draudzīgāko uzņēmumu, jo veic regulārus un stabilus ieguldījumus uzņēmuma modernizācijā un attīstībā. Strauji augošā “Tērvetes alus” darītava otro šī gada balvu saņēma nominācijā “Videi draudzīgākais uzņēmums”.

“Gada izaugsmes balvu” kā gada veiksminieki savstarpēji sadalīja “Valmiermuižas alus” un “Tērvetes alus”.

Balvu nominācijā “Labākais gada iepakojums” saņēma “Valmiermuižas alus”, bet SIA “Alus nams” saņēma atzinības rakstu par alus “Brālis fon Wolfs” pudeles etiķetes dizainu.

Nominācijā “Gada alus reklāmas tēls” balvas saņēma “Valmiermuižas alus” un “Cēsu alus”.

Īpašu atzinību par ieguldījumu, popularizējot alus un sezonālās virtuves saderību un alus lietošanu tradicionālajā kultūrā, attīstot projektu “Eiropas gastronomijas reģions 2017” ieguva nodibinājums “Rīgas tūrisma birojs”. Balva tika pasniegta “Valmiermuižas vēstniecības Rīgā” šefpavāram Dzintaram Kristovskim kā “Eiropas gastronomijas reģiona 2017” oficiālajam vēstniekam.

Balvas par mūža ieguldījumu alus nozares attīstībā ieguva “Bauskas alus” galvenā tehnoloģe Māra Sirmā un “Piebalgas alus” izpilddirektors, galvenais inženieris Pēteris Micāns.

Atzinību par nozīmīgu Latvijas alus liecību publicitāti 2016.gadā saņēma Žigimants Šalkausks par grāmatu “Latvija – alus darītavas, etiķetes, palikņi.19.gs.-1946.g.” un Vilnis Auzāns par grāmatu “Sirds pareizajā pusē. Aldaris – Kārlis Zālītis”.

Izvērtējot redzamākos jaunumus nozarē, ar atzinības rakstiem tika novērtēti SIA “Cido grupa” par “Lielvārdes Sezonālā alus” ražošanu un piedāvāšanu tirgū un “Bauskas alus” par tējas sēnes dzēriena ražošanu.

Interneta balsojumā nepārprotams uzvarētājs gaišo alu grupā bijis “Valmiermuižas gaišais alus”, bet tumšo alu grupā – “Brenguļu alus”.

Apbalvojumi tika piešķirti 3.februārī svinīgā ceremonijā Dikļu pilī.


Foto: Valmiermuiža

youtube icon
Abonēt youtube