Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 215 400 cigarešu kontrabandu, aģentūru BNS informēja VID.

Cigaretes akmeņogļu kravās tika atklātas vilcienu sastāvu skenēšanas attēlu analīzes rezultātā.

Šī gada 14.februārī un 15.februārī Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot skenēto attēlu analīzi un muitas kontroli no Baltkrievijas iebraukušajiem trīs kravas vilcieniem, muitas amatpersonas atklāja akmeņogļu kravās slēptās cigaretes. Vienā gadījumā pārkāpums tika konstatēts sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām. Akmeņoglēs ieraktajos iepakojumos atradās kopumā 110 400 cigarešu “Premjer” un “NZ Gold” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī Zilupes MKP amatpersonas šī gada 14.februārī divos vagonos ar akmeņoglēm atklāja kontrabandas cigaretes. Izanalizējot no Krievijas iebraukušā vilciena sastāva skenējumu attēlus, tika veikta kontrole, kuras gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka akmeņogļu kravā ir noslēpti melnā polietilēna plēvē iesaiņoti maisi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 105 000 cigarešu “Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Saistītās tēmas: kontrabandas cigaretesMuitaVID

youtube icon
Abonēt youtube