Apnicis pavadīt teju vai pusstundu, žāvējot matus pārpildītā ģērbtuvē pēc treniņa vai steidzoties uz kādu pasākumu?

Mums ir 6 ekspertu padomi, kas palīdzēs matus izžāvēt daudz ātrāk un labāk.

Izspied visu lieko mitrumu: samazinot matos esošo mitrumu, ar dvieli tos izsusinot, samazina to žāvēšanas laiku. Matus apņem ar dvieli un izspied lieko mitrumu. Nekādā gadījumā matus neberzē. Taviem matiem nepatiks tik brutāla žāvēšana.

Nomaini telpas: nežāvē matus vannas istabā, kurā tikko mazgāji matus. Tajā joprojām ir mitrs gaiss, kas paildzinās to žāvēšanas laiku.

Izvēlies pareizās ierīces: viss slēpjas tajā, cik balansā atrodas karstā gaisa plūsma un jauda, ar kādu šis gaiss tiek padots. Izvēlies fēnu, kuram vari izvēlēties gan karstumu, gan jaudu, ar kādu gaiss tiek pūsts uz matiem. Ideālam rezultātam izvēlies fēnu ar joniem.

Sāc no saknēm: ja vēlies, lai mati būtu ne tikai ātrāk sausi, bet iegūst apjomu, tad matus sāc žāvēt no saknēm. Ar matu ķemmīti atdali matus, fēno tos šķipsnās, sākot no saknēm. Jāpiemin, ka matu saknes vienmēr ir vismitrākās, tādēļ sākot žāvēt tās, papildu gaiss nonāks arī pārējos matos, padarot žāvēšanas procesu ātrāku.

Vienmēr žāvē virzienā uz leju: tev, iespējams, šķiet, ka matus vislabāk žāvēt haotiskā virzienā, tomēr tā nav. Vienmēr fēna galu virzi no matu saknēm uz matu galiem, tā lai matu kutikulas skaisti piegulētu matam. Citādāk matus padarīsi nevis gludus un mirdzošus, bet spurainus, un tie neizskatīsies skaisti.

Izvēlies pareizos produktus: vienmēr izvēlies matu produktus, kas pasargā no karstuma. Jāpiemin, ka daudzi no šiem produktiem paātrina arī matu žāvēšanas laiku. Protams, izvairies no silikoniem, sulfātiem un parabēniem, lai iegūtu maksimāli skaistu un veselīgu rezultātu.

 

Saistītās tēmas: matu žāvēšanapadomiskaisti matiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube