Populārais video ar tusnīgiem Sibīrijas tīģeriem ķerstām lidojošu dronu var šķist smieklīgs un uzjautrinošs, taču aiz šī video slēpjas kas vairāk nekā tikai izklaidējošs materiāls. Lai arī ar šo video dalās daudzi, videomateriāla izcelsme jau kādu laiku ir bijis iemesls bažām.

Zinātniskais žurnālists Džons R. Plats tvītoja, ka video ir pierādījums tam, ka zooloģiskajā dārzā atrodas “vesela tīģeru ferma”.

Ķīna apgalvoja, ka ir palikuši 7 savvaļas tīģeri. Video gan to ir daudz vairāk – vesela tīģeru ferma. Tie tiks pārvērsti kaulos un vīnā.

 

Heilundzjanas province Ķīnā ir mājvieta Harbinas Sibīrijas tīģeru parkam. Tā ir viena no divām lielākajām tīģeru audzētavām valstī. Parks tiek reklamēts kā tūrisma objekts, kur apmeklētāji var tīģeriem piedāvāt gaļu un pat īstus dzīvniekus.

Kā ziņoja McClatchy, apmeklētāju skaits gadā nespēj nosegt barošanas izmaksas vairākiem simtiem tīģeru. Reālā nauda ienāk no tīģeru kažokādas tirgošanas, tīģeru kaulu vīna un citiem produktiem, kas Ķīnā ir aizliegti.

McClatchy apmeklēja Harbinas tīģeru parku un ziņoja, ka, lai arī pudeles, kas atradās parkā, netika reklamētas kā tīģera kaulu vīns, tomēr uz dažiem iepakojumiem bija attēloti tīģera zīmējumi.

Pēdējais vārds par tīģeru dronu video: Ķīnas mediji bieži dalās ar piemīlīgiem tīģeru video. Tie visi ir propaganda, lai slēptu patiesību par to, kas notiek tīģeru audzētavās.

 

Kopš 1993. gada ir aizliegts tirgoties ar tīģeru kauliem, bet valsts ir veicinājusi tīģeru audzētavu izaugsmi. 2007. gadā Indija un Lielbritānija aicināja Ķīnu aizliegt tīģeru audzētavas, jo bija bažas par audzētavu ietekmi uz savvaļas populāciju.

Saistītās tēmas: ĶīnaSibīrijastīgeritirdzniecība

youtube icon
Abonēt youtube