Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina pieteikt pilsētvides objektu projektus vides objektu festivālam “Ziemassvētku egļu ceļš 2017”, informēja departamenta pārstāve Indra Vilde.

Konkursam aicina iesniegt projektus, kuros Ziemassvētku simbols – egle tiek eksponēta kā vides objekts/instalācija jaunos un neparastos vizuālos, dizainiskos risinājumos ar mākslinieciskās idejas pirmreizīgumu un svaigumu. 8.vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” norise plānota no 2017.gada 8.decembra līdz 2018.gada 14.janvārim.

Festivāls sekmē iespēju ar pozitīvu radošumu atainot un mūsdienīgi interpretēt vizuālus, muzikālus un jēdzieniskus Ziemassvētku un Jaungada svētku simbolus, kultūrvēsturiskus notikumus Latvijas valsts simtgades kontekstā, Latvijas un pasaules kultūras mantojumu dizainā, literatūrā, filozofijā un citās mākslās, kā arī folkloras un etnogrāfijas mantojumu – latvju tautas rakstus, ornamentus, sakāmvārdus un tamlīdzīgu mantojumu.

Labāko piedāvājumu autoriem saskaņā ar Mākslinieciskās padomes lēmumu tiks izmaksātas naudas balvas, kuru kopējais fonds ir 6000 eiro.

Projektu pieteikumi jāiesniedz Izglītības, kultūras un sporta departamentā līdz 4.aprīļa plkst.17.

Saistītās tēmas: FestivālsRīgaZiemassvētki

youtube icon
Abonēt youtube