Sausā norīvēšanās, iespējams, ir viens no labākajiem veidiem, kā ikdienā attīrīt ādu. Bet kā tad strādā šī sausā norīvēšanās?

Plaši zināms fakts ir tas, ka āda ir cilvēka lielākais orgāns, tomēr, vai zināji to, ka āda ir lielākais ķermeņa attīrīšanās orgāns? Jā, āda ir lielākais ķermeņa attīrīšanās orgāns, un tas izdala ceturto daļu no ķermeņa toksīniem. Taču šis orgāns prasa daudz pūļu un kopšanu, lai šajā attīrīšanās procesā āda neiekaistu un neradītu problēmas. Tieši šo iemeslu dēļ sausā norīvēšanās ir tik nepieciešama. Ar tās palīdzību āda tiek attīrīta, tonizēta un uzlabota tās veselība kopumā.

Veselības un skaistuma labumi no sausās norīvēšanās:

♦ Mazina celulītu: ik rītu norīvējot ādu, tā tiek pasargāta no celulīta veidošanās. Šādā veidā tiek stimulēta limfas cirkulācija un asinsrite, kas novērš celulīta veidošanos. Āda tiek masēta, kā rezultātā tajā nonāk vairāk skābekļa.
Tonizē ādu: sausā norīvēšanās uzlabo asinsriti, stimulē limfodrenāžu un tonizē ādu.
Labāka smadzeņu darbība: asins cirkulācijas uzlabojumi ietekmē to, kā darbojas mūsu smadzenes, un sniedz mums vairāk enerģijas.
Vienmērīga tauku izplatīšanās: sausās norīvēšanās laikā ķermeņa tauki izdalās vienmērīgi pa visu ķermeni, nevis nogulsnējās vienā ķermeņa zonā.
Ādas atjaunošana: sausās norīvēšanās laikā āda tiek attīrīta no atmirušajām ādas šūnām, kā rezultātā tiek dota iespēja attīstīties jaunām un veselām. Līdz ar to āda izskatās un arī ir atjaunota. Mazinās nepatīkamā ādas tekstūra, āda kļūst maiga un starojoša.
Labāka barības vielu absorbcija: sausā norīvēšanās palīdz atvērt poras, kas ir bijušas aizsprostotas, kā rezultātā uzlabojas uzturvielu absorbēšanās spējas. Tāpat ādai tiek atjaunota elpošanas iespēja, nodrošinot to, ka tā ir gluda un veselīga.
Stiprināta nervu sistēma: šāda sausā norīvēšanās stiprina mūsu nervu sistēmu. Kādēļ? Jo norīvēšanās laikā tiek stimulēti nervu gali ādā, kas uzlabo vispārējo ķermeņa veselību, ne tikai nervus.

Kā redzams, ieguvumi no sausās norīvēšanās (var teikt – arī masāžas) ir visai iespaidīgi.

Kā to pareizi darīt?

Svarīgi atrast izcilas kvalitātes dabīgo sariņu suku. Sintētisko suku sariņi bieži vien sastāv no dažādām ķimikālijām un ir sintētiski, no tiem vislabāk būtu izvairīties.

Ja esi iesācēja, sāc ar maigām, vieglām kustībām. Ar laiku āda pieradīs, tad arī varēsi norīvēšanas stiprumu palielināt. Norīvēšanos veic, sakot no potītēm uz augšu līdz gurniem un tālāk līdz kaklam. Protams, neaizmirsti norīvēt arī vēderu un sēžamvietu. Kustībām jābūt maigām un augšupejošām. Ādu nestaipi un neskrāpē.

Ja vēlies norīvēt arī sejas ādu un kakla zonu, tad šim procesam būtu jāizvēlas daudz maigāka birstīte vai frotē dvielis.

Jāpiemin, ka pēc šādas norīvēšanās dažādi kosmētiskie līdzekļi ādā iesūcas daudz labāk, piemēram, pretcelulīta krēmi. Kādēļ? Jo norīvēšanās procesā atveras poras, līdz ar to kosmētikā esošās vielas ātrāk un labāk nonāk ādas visdziļākajos slāņos.

Lai iegūtu jūtamus rezultātus, šī procedūra jāatkārto regulāri pirms dušas vai vannas.

Ja esi uzsākusi rīvēšanos un pamani uz ādas jaunus izsitumus, nebīsties! Tava āda šādā veidā attīrās, un, kad tā būs pavisam tīra, izsitumi un pumpas pazudīs.

Pēc rīvēšanās katru reizi suku kārtīgi izmazgā un žāvē vietā, kur notiek nepārtraukta gaisa plūsma un tā visu laiku mainās. Tādā veidā pasargāsi suku no iespējamām sēnīšu infekcijām. 

Saistītās tēmas: sausā norīvēšanāsskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube