Amerikāņu izdevums Vox runāja ar BBC Dabas departamenta pārstāvjiem par viena no pirmā 4K seriāla “Planet Earth 2″ filmēšanu. Briti stāstīja, cik daudz ir mainījušās video tehnoloģijas pēdējo 15 gadu laikā.

Saskaņā ar BBC pārstāvju teikto, vairāk par visu filmētājus ir ietekmējis trīs asu žiroskopa stabilizators, ar kuru no sākuma bija iespējams fotografēt dzīvniekus, kas atrodas vairāku simtu metru augstumā, bet pēc tam ar vienkāršotām kamerām dzīvniekiem bija iespējams piekļūt daudz tuvāk.

Kameras ne tikai ir kļuvušas salīdzinoši mazākas – tās ir arī palielinājušas savu mobilitāti, kas ļauj uzņemt daudz “dzīvākas” ainas. Pateicoties tam, “Planet Earth 2″ izdevās sasniegt jaunu kvalitātes līmeni. Seriāla veidotājiem izdevās parādīt ne tikai pašus dzīvniekus, bet arī viņu raksturus, pārvēršot tos pilntiesīgos personāžos.

Kā komentēja producente Elizabete Vaita, kinematogrāfi uz filmēšanām līdzi ņēma arī tradicionālos instrumentus – celtņus un slaiderus, taču vairumā gadījumu tos pat nav bijis nepieciešams izpakot, jo roku stabilizatori un droni filmēšanas laikā atļauj uzņemt daudz skaistu kadru.

Saistītās tēmas: dabaFilmēšanaTehnoloģijas

youtube icon
Abonēt youtube