Šodien svinīgā ceremonijā pasniegts “Gada balvu medicīnā 2016”, aģentūru BNS informēja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Lai godinātu medicīnas speciālistus un teiktu paldies par ieguldīto darbu Latvijas iedzīvotāju veselības veicināšanā, Latvijas Ārstu biedrība ik gadu februārī pasniedz “Gada balvu medicīnā”. Šis pasākums ieguvis popularitāti kā mediķu, tā arī pacientu vidū un kļuvis par Latvijas medicīnas nozares lielāko tradicionālo notikumu, norādīja Burka-Šaicanova.

Gada balvas uzvarētājus nosaka Latvijas iedzīvotāji elektroniskā balsojumā. LĀB pārstāve norādīja, ka katru gadu balsotāju skaits pieaug, un šogad tas sasniedza 6000 cilvēku

Kopumā “Gada balva medicīnā” tiek pasniegta 11 nominācijās, no kurām septiņās apbalvojamos izvirza Latvijas iedzīvotāji.

“Gada balva medicīnā” tiks pasniegta arī nominācijā “Gada docētājs medicīnā”, kurā uzvarētāju nosaka medicīnas studentu balsojums. Svinīgajā ceremonijā tiks paziņots arī “Gada cilvēks medicīnā” un “Gada slimnīcas” titula saņēmējs. Tāpat pasniegtas tiks arī balvas par mūža ieguldījumu.

Tāpat “Gada balvā medicīnā” šogad būs arī jaunums – Veselības ministrija pasniegs trīs ekselences balvas par ieguldījumu un sasniegumiem izglītībā un pētniecībā.

Pasākums sāksies plkst.19 un notiks Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.

Jau ziņots, ka gada balvas par mūža ieguldījumu medicīnā šogad tiks pasniegtas patologanatomei Maigai Skudrai un neirologam profesoram Jurim Bērziņam.

 


Foto: everafterguide

Saistītās tēmas: ApbalvošanaGada balvamedicīna

youtube icon
Abonēt youtube