ASV prezidents Donalds Tramps apsveikumā par godu Igaunijas 99.neatkarības pasludināšanas gadadienai paudis atzinību valstij kā nozīmīgai sabiedrotajai un draugam.

“Igaunija ir nozīmīga sabiedrotā, draugs un līderis transatlantisko attiecību attīstībā,” teikts vēstulē, ko Tramps nosūtījis Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai saistībā ar gaidāmo Igaunijas Neatkarības dienu.

“Jūsu atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai ir nozīmīgs mūsu kopīgo mērķu – stiprināt reģionālo drošību Eiropā – sasniegšanā,” lasāms ASV prezidenta vēstulē.

Tramps pauda cerību, ka sadarbība un transatlantisko sakaru attīstība turpināsies šā gada otrajā pusē, kad Igaunija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Viņš uzsvēra, ka Igaunija jau tagad ir sasniegusi NATO noteikto mērķi par 2% no iekšzemes kopprodukta atvēlēšanu aizsardzībai.

“Turklāt Igaunijas ieguldījums cīņā pret [džihādistu grupējumu] “Islāma valsts” un mūsu kopīgie centieni Afganistānā nostiprina tās pozīcijas globālās drošības garantēšanā. Vienlaikus Igaunija ir 21.gadsimta tehnoloģisko inovāciju līdere,” norādīts ASV prezidenta apsveikumā Igaunijai.

ASV iedzīvotāju vārdā Tramps Kaljulaidai un visiem Igaunijas iedzīvotājiem novēlēja priecīgus valsts neatkarības pasludināšanas svētkus. “Mēs lepojamies, ka varam saukt Igauniju par labu draugu un Amerikas Savienoto Valstu sabiedroto,” piebilda ASV prezidents.

Igaunijas neatkarības pasludināšanas 99.gadadiena tiks atzīmēta 24.februārī.

Saistītās tēmas: apsveikumsIgaunijaSabiedrotaisTramps

youtube icon
Abonēt youtube