Kas var būt labāks par sātīgiem, bet veselīgiem salātiem? Šī ir viena no tām salātu receptēm, kurai vari pievienot daudz dažādu sastāvdaļu. Papildus pievienojams siers, bekons un dažādi zaļumi.

Jāteic, ka šie salāti var būt diezgan pikanti, tādēļ tos noteikti iemīlēs tie, kuriem garšo asi ēdieni.

Sastāvdaļas:

♦ 200 grami vistas filejas
♦ sāls un pipari pēc garšas
♦ 6 kārtīgas saujas salātlapu
♦ 1 glāze ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
♦ 1 liels avokado, sagriezts
♦ 1 glāze apceptas kukurūzas
♦ 1 glāze melno pupiņu
♦ 1/4 glāzes sarkano un balto sīpolu, sagriezti
♦ halapenjo mērce
♦ svaigi, sagriezti halapenjo pipari garšai
♦ cepts, kraukšķīgs bekons (pēc izvēles)

Apkaisi vistas fileju ar sāli un pipariem. Kārtīgi ieberzē to vistā. Uzkarsē pannu vai grilu un apcep vistu apmēram 6-8 minūtes. Kad vista apcepusies un gatava, ņem nost no pannas un liec malā, lai atdziest.

Sajauc lielā bļodā visas sastāvdaļas. Pieliec vistu un pārlej ar halapenjo mērci.

Kā pagatavot šo mērci? 

Sastāvdaļas:

♦ 1/2 glāze krēmsiera
♦ 1/4 glāzes skābā krējuma, grieķu jogurta vai majonēzes
♦ 1/4 paniņas
♦ 1/4 glāzes halapenjo piparu (svaigi, marinēti)
♦ 1 ķiploku daiviņa
♦ 1 zaļais sīpols
♦ 1 ēdamkarote koriandra
♦ sāls un pipari

Liec visas sastāvdaļas blenderī un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzglabā ledusskapī.


Avots: closetcooking.com

Saistītās tēmas: halapenjokulinārijareceptesalātivistas fileja

youtube icon
Abonēt youtube