Daži no visbagātākajiem ņujorkiešiem vērsušies pie štata gubernatora Endrū Kuomo ar lūgumu paaugstināt viņu nodokļus, liecina vēstule, kas nonākusi ziņu aģentūras “Associated Press” rīcībā.

80 cilvēki, arī Džordžs Soross, Stīvens Rokfellers un Ebigeila Disneja, vēstulē demokrātam Kuomo skaidro, ka viņiem un citiem cilvēkiem no bagātnieku vidus būtu jāmaksā vairāk, lai atbalstītu skolas, ceļu un tiltu uzturēšanu, programmas, lai palīdzētu štata trūcīgajiem iedzīvotājiem un bezpajumtniekiem.

“Tagad ir īstais laiks investēt Ņujorkas ilgtermiņa dzīvotspējā,” teikts vēstulē. “Mums ir jāinvestē ceļos, kas ved prom no nabadzības un augšup pa ekonomikas kāpnēm, visiem mūsu līdzpilsoņiem, ieskaitot stipru valsts izglītību, sākot no pirmsskolas izglītības līdz koledžai.”

Vēstules autori ierosina izveidot jaunu ienākuma nodokļa kategoriju iedzīvotājiem, kas pelna visvairāk, tādējādi ļaujot iegūt divus miljardus dolāru.

Tiesa gan, priekšlikumam ir nopietni šķēršļi štata likumdevēju sapulcē.

Demokrātu vairākumam štata apakšnamā ir pašiem savs plāns par nodokļu celšanu miljonāriem, bet republikāņu kontrolētais Senāts iebilst pret šo ideju.

Likumdevēji šobrīd risina sarunas par štata budžetu un cer panākt vienošanos līdz 1.aprīlim.

Saistītās tēmas: nodokļiŅujorkiešipaaugstināšana

youtube icon
Abonēt youtube