Kad runa ir par skaistumkopšanas produktiem, tad vienmēr ceram, ka tie sniegs tūlītējus rezultātus, jo par acu un sejas krēmu, kas sola mazināt novecošanas pazīmes, samaksāju teju vai pusi no savas algas. Taču svarīgi ņemt vērā to, ka pacietība ir visa pamatā.

Mūsdienās, kaut arī reklāmās tiek sludināts kas cits, skaistumkopšanas produkti nesniedz tūlītējus rezultātus. Lūk, minēsim pāris piemērus, cik tad ilgi jālieto konkrētais līdzeklis, lai izjustu rezultātus.

Šampūni: tie ir jālieto vairāk nekā tikai vienu reizi, lai izjustu kādu rezultātu. Lai patiesi sajustu to, ko īsti dara šis šampūns, tas būtu jālieto vismaz 7 reizes pēc kārtas. Uzkrājušies netīrumi un citi produkti, kas lietoti pirms tam, uzkrājas matos, neļaujot tiem izjust patieso šampūna spēku. Līdz ar to šampūns jālieto vairākas reizes, lai tas attīrītu matus un tikai tad sāktu pildīt solījumus, kas norādīti uz iepakojuma.

Matu stiprinošās procedūras: gluži tāpat kā cilājot svarus, vienā dienā negūsi panākumus. Ilgums, kurā beidzot mati sāks atgūt savu spēku, atkarīgs no tā, cik sabojāti tie ir un kādu produktu lieto. Tomēr, ja šos produktus lieto regulāri trīs reizes nedēļā, tad apmēram pēc pusotra mēneša būs redzami rezultāti. Ilgākais laiks iet tieši proteīniem un keratīniem, līdz tie pilnībā iesūcas sabojātajos matos. (Vienīgais izņēmums ir līdzekļi, kas pasargā no karstuma, tie matos iesūcas un aptver tos momentā.) Ja nevēlies ilgi gaidīt līdz manāmiem rezultātiem, pieraksties pie friziera uz kādu matus spēcinošu procedūras. Tās ir daudz koncentrētākas, līdz ar to dos tūlītēju efektu.

Matu maskas: labās ziņas, mati kļūs zīdaini un mirdzoši jau pēc pirmās lietošanas reizes. Matu masku iekļaušana matu kopšanas rutīnā divas reizes nedēļā jau pēc mēneša sniegs izcilus rezultātus. Lai iegūtu labākus rezultātus, pirms klāj matos masku, izspied no tiem visu lieko šķidrumu. Tādā veidā maska iesūksies kutikulās daudz labāk un efektīvāk. Ja matos ir pārāk daudz mitruma, maska no tiem notecēs, nepaspējot iesūkties.

Sejas mitrinātāji: lielisks variants, lai iepriecinātu seju, īpaši, ja sejas krēmā ir tādi mitrinātāji kā hialuronskābe un glicerīns (tie piesaista mitrumu) vai okluzīvas sastāvdaļas – šī sviests vai vazelīns. Tie nosēžas uz sejas ādas un ieslēdz tajā mitrumu. Šādi produkti iedarbojas ļoti ātri. Būtībā atdod sejai nepieciešamo mitruma līmeni pāris stundu laikā. Tāpat daudzos sejas krēmos ir produkti, kas veido sejas ādas barjeru pret ārējās vides ietekmi (keramīdi, saulespuķu eļļa). To iedarbībai nepieciešama vismaz nedēļa.  Lai iegūtu gan tūlītējus, gan ilgtermiņa rezultātus, meklē produktus, kuru sastāvā ir tieši šīs vielas.

Retinoīdi: A vitamīns ir viens no labākajiem palīgiem pret novecošanu. Tomēr nepieciešams laiks, lai redzētu rezultātus. Būtībā nepieciešami trīs līdz seši mēneši, lai redzētu rezultātus.. Pēc trīs reizēm jūtami uzlabojumi sejas ādas krāsā un tekstūrā. Taču, lai pilnībā redzētu ādas atjaunošanos, nepieciešami vairāki mēneši. Eksperti uzskata, ka retinoīdus būtu jālieto gads no vietas, lai patiesi būtu efekts. Jo A vitamīns prasa laiku, līdz sāktu stimulēt kolagēna veidošanos. Taču atceries, ka tas darbojas pat, ja šķiet, ka nakts laikā nekas nav mainījies.

Saistītās tēmas: skaistumkopšanaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube