Kā vēsta viens no lielākajiem ASV ziņu portāliem CNN, Federālā izmeklēšanas biroja (FBI) rīcībā ir informācija, ka Krievija varētu būt ietekmējusi ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu.

Kā zināms, Amerikas Savienoto Valstu vēlēšanās kandidēja Donalds Tramps un Hilarija Klintone. Vēlēšanas aizritēja ļoti saspringtā gaisotnē, taču uzvaru izcīnīja Tramps. Pēc šāda iznākuma ASV ielās bija vērojami vērienīgi protesti, kas apauga arī visā pārējā pasaulē.

FBI direktors Džeimss Komijs paziņojis, ka FBI uzsākusi izmeklēšanu, cenšoties noskaidrot, vai Krievijas valdība patiešām neatļauti iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Izmeklēšanā nonākuši dokumenti, kuros teikts, ka Krievijas rīcībā bijusi konfidenciāla informācija. Piemēram, ierakstīti tālruņa zvani, personu un biznesa dati, kā arī notikušas dažādas slepenas tikšanās ar ASV valdības pārstāvjiem.

FBI nav izdevies līdz galam atzīt Krievijas vainu, taču zināms, ka pašlaik norisinās darbs, lai noskaidrotu situācijas nopietnību.

Tiek izmeklēta četru kādreizējo Trampa padomnieku saistība ar iespējamo sadarbību ar Krieviju. FBI redzeslokā nonākuši Maikla Flina, Pola Manaforta, Rodžera Stouna un Kārtera Peidža vārdi, kuru darbības jau tiek izmeklētas.

Tramps savā Twitter kontā regulāri ASV medijus sauc par ”Fake News” (no angļu val. – viltus ziņas), sakot, ka tie izplata nepatiesu informāciju. Prezidenta taisnošanās Twitter vidē ir ierasta parādība.

Izmantotie resursi: http://edition.cnn.com

Saistītās tēmas: ASVkrievijaTramps

youtube icon
Abonēt youtube