ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs pirmdien apstiprinājis, ka viņa vadītā iestāde izmeklē Krievijas iejaukšanos pagājušā gada prezidenta vēlēšanu kampaņā, un konkrēti – iespējamo Krievijas slepeno sadarbību ar pašreizējā prezidenta Donalda Trampa komandu.

FIB “izmeklē Krievijas valdības centienus iejaukties 2016.gada prezidenta vēlēšanās,” noklaušināšanas laikā Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejā pavēstīja Komijs. “Tas ietver ikvienas ar Trampa kampaņu saistītas personas jebkādu attiecību rakstura pārbaudi ar Krievijas valdību”, lai noskaidroti, vai “bijusi jebkāda koordinācija starp kampaņu un Krievijas darbībām”.

Tajā pašā laikā Komijs atzina, ka nav nekādu pierādījumu, kas apstiprinātu Trampa apgalvojumus, ka iepriekšējais prezidents Baraks Obama kampaņas laikā būtu devis rīkojumu FIB noklausīties Trampa priekšvēlēšanu štābu.

“Man nav informācijas, kas apstiprinātu šos tvītus, un mums jāveic rūpīga pārbaude FIB iekšienē,” sacīja Komijs. “Tieslietu ministrija mani lūgusi informēt, ka tas attiecas arī uz ministriju un visām tās apakšstruktūrām.”

FIB direktors arī uzsvēra, ka prezidenta pilnvarās nav dot rīkojumu noklausīties jebkuru ASV pilsoni.

Marta sākumā Tramps tviterī nāca klajā ar sekojošu paziņojumu: “Briesmīgi! Tikko uzzināju, ka Obama tieši pirms uzvaras [vēlēšanās] mani noklausījies Trampa tornī. (..) Tas ir Makartisms!”

 


Foto: flickr/Rich Girard

Saistītās tēmas: Džeimss KomisijsFIBSakari

youtube icon
Abonēt youtube