Krēmzupas nenoliedzami kļuvušas par vienu no visu laiku baudītākajiem un populārākajiem ēdieniem šobrīd. Tomēr nereti ar to pagatavošanu nākas mocīties, jo gadās, ka kaut kas līdz galam tomēr nesanāk.

Piedāvājam vienkāršu, bet pasakaini gardu tomātu krēmzupas recepti, kas noteikti neliks vilties!

Sastāvdaļas:

♦ 4 šķēles bekona, sagriezts mazos gabaliņos
♦ 2 sagriezti burkāni
♦ puse sasmalcināta sīpola
♦ 4 ķiploku daiviņas, smalcinātas
♦ 1 ½ ēdamkarotes tomātu mērces
♦ 1 ēdamkarote miltu
♦ 4 glāzes vistas buljona
♦ ½ tējkarote žāvēta timiāna
♦ 1 lauru lapa
♦ 700 grami svaigu tomātu
♦ krējums pēc izvēles

Sacep bekonu lielā pannā (vislabāk tomēr katliņā) uz vidējas uguns, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs. Pannā ar bekonu pievieno sagrieztos burkānus, sīpolus un ķiplokus, sautē apmēram 5 – 10 minūtes, līdz dārzeņi kļuvuši aromātiski un maigi.

Pannā liec tomātu mērci. Maisi pāris minūtes, līdz jūti, ka tomātu mērce sāk karamelizēties un kļūt aromātiska. Pievieno miltus un maisi.

Bļodā liec tomātus un ar rokām saspaidi tos. Pannā/katliņā, kurā ir bekons un dārzeņi, pievieno buljonu, lauru lapu, timiānu un tomātus. Apmēram 30 minūtes visu maisi. Pēc tam, kad viss gatavs, liec gatavo zupu blenderī, izveido viendabīgu masu un lej atpakaļ katlā. Nedaudz pavāri. Ja vēlies, pievieno krējumu un sāli, ja šķiet, ka vēl nepieciešams.

Papildus katrai porcijai vari pievienot sieru, tas dos vēl īpašāku garšu! Tāpat vari pasniegt kopā ar grauzdētu maizīti. 🙂 Lai labi garšo!

homemade-tomato-soup-6-600x900


Avots: Pinch of Yum

 

Saistītās tēmas: biezzupakulinārijareceptetomātu zupa

youtube icon
Abonēt youtube