Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas korupcijas apkarošanas jomā pērn izskatīja 154 personu iesniegumus, kas ir par 28 vairāk nekā pirms gada, liecina pārskats par biroja darbību 2016.gadā.

Saistībā ar tiem pārskata periodā biroja Izmeklēšanas nodaļā uzsākta 51 resoriskā pārbaude, kuru rezultātā 45 gadījumos tika pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu, bet pārējos gadījumos iesniedzējiem sniegtas atbildes vai iesniegumi tika pārsūtīti atbilstoši kompetencei.

Kopumā KNAB pērn saņēmis 1175 privātpersonu iesniegumus, kā arī 5936 zvanus.

BNS jau vēstīja, ka, izmeklējot koruptīvus noziedzīgus nodarījumus, 2016.gadā KNAB kriminālvajāšanai prokuratūras iestādēm kopā nosūtītjis 14 kriminālprocesus pret 35 personām, savukārt 15 kriminālprocesos pieņemti lēmumi par kriminālprocesu izbeigšanu.

Neminot personu vārdus, par nozīmīgākajiem kriminālprocesiem pērn KNAB uzskata kriminālprocesu pret bijušo Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Anatoliju Abramovu par, iespējams, notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, proti, kukuļņemšanu. Tāpat birojs atzīmē kriminālprocesus par iespējamo politisko partiju un politisko partiju apvienību nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un par tiesas priekšsēdētāja, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Saistītās tēmas: KNABKorupcija

youtube icon
Abonēt youtube