No šodienas Latvijā sāks rādīt Matīsa Kažas dokumentālo filmu “Vienu biļeti, lūdzu!” informēja filmas “Vienu biļeti, lūdzu!” pārstāve Ildze Felsberga.

Filma ir Kažas debija pilnmetrāžas kino. “Vienu biļeti, lūdzu!” ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – Ņujorkas aktīvāko teātra apmeklētāju. “Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība,” par filmu pastāstīja Felsberga.

Filmas teātru ainu inscenējumos piedalījušies vairāki Latvijas teātru aktieri – Imants Strads, Andris Bērziņš, Ilze Pukinska, Sarmīte Rubule, Aminata Grieta Diarra un citi.

Filmas režisors un producents Kaža patlaban dzīvo Ņujorkā, kur apgūst kino režiju Ņujorkas Universitātes Tiša Mākslas skolā. Filmas galveno varoni Nikiju viņš sastapis savā pirmajā Brodvejas teātra apmeklējumā un jau drīz pēc tam sapratis, ka viņas stāstam jāpārtop filmā, pastāstīja Felsberga.

Filmas “Vienu biļeti, lūdzu!” radošā komanda ir režisors un producents Kaža, operatori Aleksandrs Grebņevs un Noass Vaisfogels no ASV, komponists Mārtiņš Brauns, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, mākslinieki Toms Kalninskis, Marija Luīze Meļķe un Luīze Lote Nežberte, producenti Una Celma, Rīds Hannafords un Deivids Šerkers no ASV.

Filma “Vienu biļeti, lūdzu!” ir Latvijas un ASV kopražojums, kas īstenojusi arī pūļa finansēšanas kampaņu vietnē “Kickstarter”. Filmas producenti Latvijā ir studijas “Fenixfilm” un “Deep Sea Studios LV”. Filmu atbalsta Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valmieras Drāmas teātris, Dailes teātris, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Ģertrūdes ielas teātris, “Dirty Deal Teatro” un Nacionālais teātris.

 


Foto: kinogalerija

Saistītās tēmas: Dokumentālā FilmaKinoMatīss Kaža

youtube icon
Abonēt youtube