Jo seksīgāka vīrietim šķiet sieviete, jo lielāka iespējamība, ka viņš vēlēsies ar seksu nodarboties, neizmantojot prezervatīvu, vēsta “BMJ” veiktais pētījums. 

Pētījumā piedalījās 51 heteroseksuāls vīrietis, km tika parādīti dažādi sieviešu foto, un viņiem bija jānovērtē to seksapīls. Pēc tam pētījuma autori jautāja, ar kuru no šīm sievietēm tie labprāt pārgulētu un cik lielā mērā gribētu izmantot prezervatīvu.

Kā izrādās, jo pievilcīgāka un seksīgāka ir sieviete, jo vairāk vīrietis vēlas ar to seksuālas attiecības, un mazāka iespējamība, ka viņš izmantotu prezervatīvu (iespējams, apslēpta vēlme turpināt dzimtu – kas zina).

Vīrieši, kuri arī sevi uzskata par ārkārtīgi pievilcīgiem, biežāk piekrīt seksam bez izsargāšanās. Vēl vairāk, tie uzskata, ka sekss ar prezervatīvu ir mazāk apmierinošs un patīkams (mums gan patiktos domāt, ka apmierinošs sekss būtu bez STS iegūšanas, bet nu…).

Arī sievietes nav imūnas pret šo fenomenu. Atsevišķs pētījums, kas publicēts žurnālā “Veselības psiholoģija”, liecina, ka arī sievietēm ir tieksme piemirst par drošu seksu, ja satiek īpaši seksīgu un pievilcīgu vīrieti.

Jāteic, ka uz šo pētījumu gribas skatīties nedaudz citādāk, ja ņem vērā faktu, ka puse no vīriešiem un trešā daļā sieviešu ir STS pozitīvi, kā arī slimo ar tādam slimībām kā gonoreja, hlamīdijas un sifiliss.

Morāle? Drošs sekss vienmēr būs labākā izvēle! 🙂

Saistītās tēmas: 18+drošs sekssprezervatīvi

youtube icon
Abonēt youtube