Trešdienas vakarā Rīgā, kinoteātrī “Forum Cinemas” pirmo reizi skatītāju acīm tika prezentēta Latvijas režisora Staņislava Tokalova debijas spēlfilma “Tas, ko viņi neredz”. Filmas pirmizrādē piedalījās kā filmas veidotāji, tā arī kino industrijas pārstāvji. 

Kā vēstīts anotācijā, jaunā pašmāju filma “Tas, ko viņi neredz” ir psiholoģisks trilleris ar zinātniskās fantastikas elementiem. Filmas sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kas iemīlas savā pacientā – jaunā zinātniekā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilgstoša atveseļošanās, savukārt abus varoņus – nebūt ne viegls ceļš uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī zinātnieka izgudrojums – mākslīgais intelekts “Anna”, kas aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmā redzami tādi pazīstami Latvijas aktieri kā Andris Keišs, Arnis Līcītis un Elīna Dzelme, kā arī populāri jaunie aktieri no Krievijas – Katerina Špica un Jevgēņijs Tkačuks.

Staņislavs Tokalovs ir gan režisors, gan scenārists. 2014. gadā viņš saņēma nacionālo balvu “Lielais Kristaps” par savu īsfilmu “Mazliet ilgāk”. Tāpat viņa garadarbu krājumā ir dokumentālā filma “Mihails Tāls. No tālienes”.

Filma kinoteātros un kino izrādīšanas vietās visā Latvijā skatāma no 23. marta.

Smalkākas kino atmosfēras cienītāji no šodienas ( 24.03.2017) filmu var skatīties arī kinoteātrī “Splendid Palace“.


Foto: “Forum Cinemas”

youtube icon
Abonēt youtube