ASV Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas republikāņi pirmdien publiskoja ilgi gaidīto likumprojektu, kas paredz atcelt un aizvietot bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas laikā ieviesto veselības aprūpes sistēmas reformu jeb “Obamacare”.

Likumprojekts paredz samazināt valsts lomu veselības aprūpē, un tā pieņemšanas rezultātā, domājams, samazināsies apdrošināto cilvēku skaits.

Plānā aicināts atcelt naudas sodus cilvēkiem, kuri neiegādājas veselības apdrošināšanu. Tajā arī paredzēts atcelt apdrošināšanas subsīdijas, kas šobrīd tiek aprēķinātas pēc ienākuma līmeņa. Tā tiktu ieviestas paredzētas nodokļu atlaides, balstoties vecuma kritērijos.

Plānā tomēr paredzēts saglabāt tautā populāro “Obamacare” noteikumu. kas neļauj apdrošinātājiem liegt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām. Tāpat tajā tiek paredzēta iespēja bērniem saglabāt vecāku veselības aprūpes plānus līdz 26 gadu vecuma sasniegšanai.

Pārstāvju palātas komitejās balsojums par likumprojektu plānots trešdien. Nav gan zināms, vai šim plānam Republikāņu kontrolētajā Kongresā būs vairākuma atbalsts.

2010.gadā pieņemtā Obamas veselības aprūpes reforma sniedza apdrošināšanu vēl 20 miljoniem amerikāņu, neļaujot apdrošināšanas kompānijām liegt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām, kā arī nabadzīgo iedzīvotāju veselības vajadzībām atvēlot miljardiem dolāru.

 


 

Saistītās tēmas: ObamacareRepublikāņi

youtube icon
Abonēt youtube