No 25. marta muzeja “Rīgas birža” telpās pirmo reizi Baltijas reģionā būs skatāma ievērojama izstāde “Prado 12 raksturi”.

Divpadsmit pasaulē slavenu mākslinieku darbi no Spānijas muzeja “Prado”.

Mākslas cienītajiem un kultūras dzīves sekotājiem būs iespēja redzēt klātienē Paolo Veronēzes, Pītera Pulsa Rubensa, Fransisko de Gojas un citu ne mazāk slaveno personību darbus, kuru galvenie varoņi ir sievietes.

Šis būs apjomīgākais Borisa un Ināras Teterevu fonda un “Rīgas biržas” kopīgais projekts.

Kā ziņo Daiga Upeniece, “Rīgas biržas” vadītāja: “16.-19. gadsimta meistardarbu izstāde “Prado 12 raksturi”  koncentrēti atsedz kolekcijas vēsturi un raksturu, kurā nenoliedzami dominē krāsās un formās izteiksmīgā spāņu māksla, ko bagātina franču, itāļu un flāmu kultūras telpas klātbūtne. Vienlaicīgi šie divpadsmit tēli atklājas  ļoti sievišķīgā formā, jo izstādi veido 12 sieviešu portreti vai žanra gleznas ar reliģisku un alegorisku raksturu, kas parāda šīs tēmas plašo traktējuma iespēju, portretējamo personu sociālo stāvokli vai sievieti kā simbolu varai, elegancei, skaistumam, mātišķumam, dievbijībai vai vieglprātībai.”

Līdzās divpadsmit unikālajiem portretiem būs iespējams novērtēt arī citu mākslas stilu daudzveidību – no renesanses līdz pat 19. gadsimta reālismam.

 


Foto: PRADO muzeja fotoarhīvs/Franss Purbuss Jaunākais

Saistītās tēmas: IzstādePradoRīgas Birža

youtube icon
Abonēt youtube