No šodienas līdz 26.martam norisināsies kinofestivāls “Spektrs”, kas nedēļu piedāvās populāru Holivudas filmu pirmizrādes, taču pirmo reizi festivāls novirzīsies no iestrādātās programmas un ļaus skatītājiem sakomplektēt pašiem savu festivāla filmu programmu.

Kā informēja festivāla pārstāvis Sergejs Timoņins, katru dienu paralēli tiks demonstrēts līdz pat trim jaunām filmām, taču pārklāšanās netraucēs kino faniem redzēt visu – repertuārs salikts tā, lai būtu iespējams noskatīties visu piedāvājumu.

Festivālā savas Latvijas pirmizrādes piedzīvos zinātniskās fantastikas trilleris “Dzīvība”, ASV prezidenta Donalda Trampa Ameriku izsmejošais trilleris “Prom!” un režisora Emira Kusturicas jaunākais darbs “Tikšanās pie Piena ceļa”.

Tāpat kinofestivālā “Spektrs” skatītāji uz lielā ekrāna varēs redzēt “Oskara” balvai nominēto filmu “20.gadsimta sievietes”, kā arī sirsnīgo drāmu “Gandrīz septiņpadsmit”. Šīs filmas ārpus festivāla uz lielā ekrāna Latvijā netiks demonstrētas.

Vienlaikus festivālā skatītājiem tiks piedāvātas filmas no pašmāju kino veidotājiem – režisoru Uģa Oltes un Mortena Traavika dokumentālā filma “Atbrīvošanas diena” par skandalozās rokgrupas “Laibach” koncertu Ziemeļkorejā. Jaunākie kino apmeklētāji varēs iepazīsies ar režisora Reiņa Kalnaeļļa “Dziedošo Hugo”, turklāt skatītājus gaida arī īpašais ārpus festivāla seanss jaunā latviešu režisora Staņislava Tokalova filmai “Tas, ko viņi neredz” ar filmas režisora piedalīšanos.

 


Foto: forumcinemas

Saistītās tēmas: KinoFestivālsSpektrs

youtube icon
Abonēt youtube