Tūristu skaits Zemgales reģionā šogad varētu palielināties par 15- 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieļāva biedrības “Zemgales tūrisma asociācija” valdes priekšsēdētāja Liene Rulle.

“Ikviens reģiona nozares pārstāvis sagaidām, ka interesentu un tūristu skaits Zemgales reģionā palielināsies. Ir grūti teikt, vai tas būs straujš kāpums, bet, skatot pēdējo gadu tendences, tomēr jācer, ka kopumā tūristu skaits 2017.gadā salīdzinājumā ar 2016.gadu palielināsies par 15- 20%,” pauda Rulle.

Viņa sacīja, ka tūristu skaits Zemgalē vasaras sezonā, viennozīmīgi, strauji palielinās, jo daudzi izvēlas iepazīt Zemgales daudzveidīgo tūrisma piedāvājuma klāstu un ir sapratuši, ka Zemgale nav tikai reģions, bet tajā ir arī daudz interesantu un daudzveidīgu tūrisma piedāvājumu.

Taču Zemgales reģiona tūrisma uzņēmējiem ir jādomā par to, kā palielināt tūristu skaitu ne sezonā un kādā veidā iespējams reģionam piesaistīt tūristus ārpus aktīvās tūrisma sezonas, jo izteiktu kalnu un slēpošanas trašu Zemgalē nav.

“Reģiona savdabīgais izvietojums, iespējams, neļauj plānot izdevīgus vienas līdz divu dienu maršrutus, taču var izvēlēties savus noteiktu galamērķus un iepazīt noteiktas vietas, tādējādi sezonas laikā apceļojot vairākus tūrisma galamērķus reģionā – Sēlija, tajā skaitā Jēkabpils, Koknese un apkārtnes novadi un Daugavas daudzveidīgie krasti, Bauskas apkārtne, Jelgavas apkārtne, Dobeles-Tēvetes-Auces apkārtne,” pārdomās dalījās biedrības vadītāja.

Viņa arī atzina, ka Zemgales reģiona tūrisma uzņēmējiem joprojām jāmācās, kā vienam ar otru sadarboties. Lai arī Zemgalei ir labi sadarbības piemēri ar citiem reģioniem, to noteikti varētu būt daudz vairāk. “Lielajā tūrisma piedāvājuma klāstā ar sadarbību var panākt daudz vairāk nekā, katram cīnoties par sevi un mēģinot pierādīt, ka tieši es esmu labākais tūrisma apskates objekts vai vieta reģionā. Šis sadarbības princips mums šobrīd ir tikai sākuma posmā un mums ir daudz ko mācīties no citiem reģioniem, lai kopīgi veidotu savu reģiona tūrisma piedāvājumu,” pauda Zemgales tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Vienlaikus Rulle uzsvēra, ka Zemgales reģiona tūrisma uzņēmēji sevi tūrismā ir pieteikuši. “Mūsu reģionā ir labu un daudzveidīgu tūrisma objektu, vietu, ko redzēt un kur atpūsties, šobrīd atliek veidot labus un konkurētspējīgus tūrisma objektus ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu mērogā,” viņa uzsvēra

Zemgales Tūrisma Asociācija ir viena no jaunākajām reģionālajām tūrisma asociācijām Latvijā, jo dibināta 2003.gada 30.decembrī. Asociācijas mērķis ir veicināt tūrisma attīstībai labvēlīgu vidi un sekmēt mūsdienīgas, vidi saaudzējošas tūrisma nozares attīstību Zemgalē.

Saistītās tēmas: LatvijaTūrismsZemgale

youtube icon
Abonēt youtube