Iespējams, ievērojama cilvēku daļa vēlētos dzīvot koalu dzīvu – ēst un gulēt, un turklāt visi tevi par to arī mīlētu.

Taču, vai jūs zinājāt vienu interesantu faktu par šiem pūkainajiem sliņķiem – viņiem vispār nepatīk dzert ūdeni. Taču pateicoties klimata maiņai, kas ir visai vienaldzīga pret dabu un dzīvniekiem, koalām tomēr uznāk slāpes, kas liek viņām dzert vairāk ūdens nekā kādreiz.

Tiek uzskatīts, ka koalas ir īpaši neaizsargātas pret klimata izmaiņām, jo dzīvnieki paļaujas tikai uz kokiem, taču, kad to lapiņas, no kurām dzīvnieki arī gūst mitrumu, pilnīgi izžūst, slāpes uznāk pat koalām, it īpaši Austrālijas pilsētā Gunnedā (Gunnedah), kas pati sevi pasludinājusi par “pasaules koalu galvaspilsētu”.

Taču pastāvīgs sausums un mežu ugunsgrēki liek koalām mesties ūdens meklējumos.

Sidnejas Universitātes daktere Valentīna Mella nolēma veikt pētījumu – izveidoja ūdens sistēmu, lai pārbaudītu, vai koalas no tām dzers. Izrādījās, ka koalas nāk dzert ne tikai naktīs,  bet arī dienas laikā, turklāt vidēji pavadot pie ūdens apmēram 10 minūtes. Un tas bija tikai ziemas laikā. Cik daudz ūdens viņām vajadzēs vasarā?

Tad nu Gunnedas fermeris Roberts Freds nolēma izveidot speciālas ūdens stacijas, kur koalas bez grūtībām varētu pasmelties atsvaidzinošu ūdentiņu, nenokāpjot no saviem iemīļotajiem kokiem.

Vienkārši, labdarīgi un ģeniāli!

 

 

 


 

Saistītās tēmas: KoalasSlāpes

youtube icon
Abonēt youtube