Mūsu klimats mainās tik paātrinātā tempā, ka mēs cīnāmies, lai neatpaliktu. Pasaules vidējā gaisa temperatūra pieaug satraucošā ātrumā, un vienai no sešām savvaļas dzīvnieku sugām draud izmiršana. Šajā nedēļas nogalē Pasaules Dabas fonda Zemes Stunda cer vairot izpratni par šiem jautājumiem pasaules mērogā.

Kustības ētoss jau no sākta gala ir vienkāršs – lai cīnītos ar pasaules problēmām, kas skar ikvienu, 2017. gada 25. martā no plkst 20.30 uz vienu stundu izslēdzot gaismu, tu apliecini nepieciešamību palīdzēt mūsu klimatam. Ar Zemes stundu Pasaules Dabas fonda (WWF) mērķis ir iedrošināt cilvēkus aktīvi īstenot ilgtspējīgāku dzīvesveidu.

Zemes Stunda ir viena no lielākajām tautas kustībām, kas jebkad ir izveidota, lai palīdzētu dabai. Kopš tās izveides 2007. gadā Sidnejā kustība ir izplatījusies jau 178 valstīs ar miljonu cilvēku dalību visapkārt pasaulei. Kustība ir nonākusi tikt tālu, ka pirms gada dalību pieņēma pat Starptautiskās Kosmosa stacijas kuģis.

Ja arī tev ir svarīgas klimata izmaiņas, piedalies Zemes Stundā jau šo sestdien un no plkst. 20.30 līdz 21.30 izslēdz gaismu, lai sniegtu savu atbalstu pasaulei!

 

Saistītās tēmas: klimatsKustībapasauleZemes Stunda

youtube icon
Abonēt youtube