Šodien, 27.aprīlī  Saeimā bija ieradies pasaules slavenais baletdejotājs Mihails Barišņikovs, lai beidzot kļūtu par savējo – Latvijas pilsoni. Latvijas parlaments šodien pieņēma vienbalsīgu lēmumu par Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Saņemot pasi dejotājs norādīja, ka beidzot, apmeklējot mātes kapu, viņš Latvijā ieradīsies kā savējais.

Svinīgā ceremonijā Saeimas ēkā valdīja jautra noskaņa – par to parūpējās nulle par Latvijas pilsoni kļuvušais pasaules līmeņa baleta zvaigzne Mihails Barišņikovs. Barišņikovs pateicības runu teica latviešu valodā, ieskatoties lapiņā. Viņš pajokoja, ka nākas špikot, jo latviešu valodā nav runājis jau ilgus gadus.

Pēc svinīgās uzrunas dejotājs parakstīja formālos dokumentus un saņēma savu Latvijas republikas pilsoņa pasi.  “Nu, tas ir oficiāli. Es esmu Latvijas pilsonis. Bija liels uztraukums sakot savu runu un diezgan daudz bija jāieskatās lapiņā, jo pēdējo reizi es latviski runāju pirms 50 gadiem. Centīšos šeit būt vismaz reizi gadā apciemojot draugus un atbraucot uz mātes kapa vietu. Un nu es būšu savējais,” portālam RītaKafija.lv atklāj Barišņikovs.

 

Foto: Ernests Dinka  saeima.lv un instagram.com

Saistītās tēmas: BaletsLatvijas pilsonībaMihails Barišņikovs

youtube icon
Abonēt youtube