Šovakar Vācijas pilsētā Dortmundē risinājās cīņa par prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) jostām. Savā starpā spēkiem mērojās Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis un vācietis Marko Huks. Sīvā cīņā Mairis meistarīgi apstrādāja Huku un 12 raundos izcīnīja uzvaru pēc punktiem.

Pirms vakara galvenās un Latvijas skatītājiem gaidītākās cīņas tika aizvadīti četri citi dueļi, tajā skaitā viens dāmu konkurencē. Lai arī pasākums sākās pulksten 21.00, tas savu kulmināciju sasniedza ap pusnakti, kad Dortmundes “Westfalenhalle” arēnas ringā devās Mairis Briedis un Marko Huks.

Kā katrā cīņā Briedi ringā ieveda mūziķis Gatis Irbe, kurš izpildīja dziesmu, veltītu latvietim. Kā otrais savukārt ringā devās mājinieks Huks. Abi bokseri tika pieteikti, un cīņa varēja sākties!

Abi cīkstoņi sāka uzmanīgi, taču Huks atsevišķās epizodēs pielietoja dažus sev raksturīgi netīrus paņēmienus. Briedis pragmatiski aizsargājās un pirmā raunda noslēgumā veica agresīvāku uzbrukumu vācietim.

Huks centās Mairi dzīt stūrī, tomēr latvietis neatbildēja uz mājinieka provokācijām. Tiesnesis otrā raunda vidū Hukam bija izteicis jau divus aizrādījumus par neatļautām darbībām.

Vācietis regulāri saķērās ar Briedi, cenšoties bremzēt tempu. Mūsējais pats mazliet provocēja Huku, nopelnot divus tiesneša brīdinājumus.

Līdz ceturtā raunda sākumam Mairis taktiski meistarīgi apstrādāja savu pretinieku. Cīņa kļuva atklātāka, taču joprojām bija līdzvērtīga. Briedis turēja augstu tempu, cenšoties nokausēt Huku.

Ceturtā raunda beigās Huks iesita ar elkoni, atklāti pārkāpjot noteikumus pret latvieti, ko tiesnesis nepamanīja. Piektajā raundā Huks veica dažus agresīvus uzbrukumus Briedim, taču latvietis tos labi apstrādāja.

Cīņa sasniedza sesto raundu. Maira treneris Sandis Kleins pirms dueļa piebilda, ka pēc sestā raunda Hukam, viņa skatījumā, nav nekādu variantu. Vācijas bokseris bija manāmi noguris, bet Briedis ringā darbojās daudz aktīvāk.

Septītajā raundā Mairis spēcīgi satricināja Huka žokli, uz ko vācietis atbildēja ar vēl vienu aizliegtu sitienu ar elkoni. Mairis turpināja dauzīt Huku, bet vācietis uz noguruma pamata daudz vairāk aizsargājās.

Astotā raunda izskaņā Mairis veica vēl vienu labu uzbrukumu, izpildot vairāku sitienu kombināciju. Savukārt devītā raunda noslēgumā Huks bija acīmredzami atmodies un centās sniegt atbildi Latvijas atlētam.

10. raunda beigās Briedis vēl aktīvāk metās virsū Hukam, iespiežot vācieti stūrī un liekot viņam aizsargāties. Priekšpēdējā raundā Huks zaudēja koncentrēšanos un darbojās ļoti nesportiski, kārtējo reizi sitot ar elkoņiem.

Pēdējā raundā Briedis daudz neriskēja un cīnījās taktiski. Lai arī treneris deva norādījumus, lai Mairis neforsē notikumus, taču viņš apņēmīgi centās nokautēt Huku.

Lai arī tas neizdevās, Briedis veiksmīgi noslēdza pilnu 12 raundu cīņu, un tiesneši vienbalsīgi lēma, ka WBC josta pirmo reizi jāpiešķir latvietim Mairim Briedim, kurš izcīnīja uzvaru pēc punktiem!

Apsveicam ar vēsturisko uzvaru!

Saistītās tēmas: bokssbriedisLatvijaTituls

youtube icon
Abonēt youtube