Dienvidkorejas prezidenta vēlēšanu favorīts liberālais kandidāts Muns Jēins izraisījis homoseksuāļu organizāciju sašutumu, televīzijas debatēs paziņojot, ka viņš noraidoši izturas pret homoseksualitāti.

Kad debatēs konservatīvo kandidāts Hons Džunpjo pavēstīja, ka homoseksuāli karavīri vājina valsts armiju, Muns apliecināja, ka tam piekrīt.

Hons, kurš pārstāv atstādinātās prezidentes Pakas Gunhjes partiju, tad vaicāja, vai Muns ir pret homoseksualitāti, uz ko Muns atbildēja: “Es esmu pret.”

Vēlāk debatēs Muns skaidroja, ka ir pret “diskrimināciju homoseksualitātes dēļ”, tomēr neatbalsta viendzimuma laulību legalizāciju.

Piecu kandidātu vidū, kas piedalījās televīzijas debatēs, vienīgi nelielās Taisnīguma partijas pārstāve Sima Sandžuna atklāti atbalsta homoseksuāļu tiesības.

“Munam ir jāatvainojas un jālabo izteikumi, ar kuriem viņš nāca klajā televīzijas tiešajā ēterā,” sacīja geju tiesību aktīvists Džuns Jols. “Tas, ko viņš teica, pavisam noteikti bija naida runa, un tā kā viņš ir kandidāts, kuram prognozē uzvaru vēlēšanās, viņa vārdi ietekmē to, kā cilvēki domā.”

Dienvidkorejas prezidenta vēlēšanas notiks 9.maijā.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: DienvidkorejaHomofobijaMuns Jēins

youtube icon
Abonēt youtube