Parfimērijas un kosmētikas preču ražotājas un tirgotājas AS “Dzintars” apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, audzis par 15%, aģentūru BNS informēja uzņēmuma valdes locekle Dagnija Maike.

Tiesa, cik liels ir pieaugums naudas izteiksmē, viņa neatklāja.

Tajā pašā laikā Maike atzīmēja, ka uzņēmuma ražotnes darbs ir stabilizējies, kā arī tiek pildīts tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākuma plāns.

Savukārt “Dzintara” pārstāve Linda Belaša piebilda, ka šogad februārī darbu sāka uzņēmuma internetveikals “store.dzintars.com”, kā arī klajā laista kosmētikas sērija sejas ādas atjaunināšanai “Future Formula”.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 18.janvārī apstiprināja “Dzintara” iesniegto TAP pasākumu plānu. Tiesa noteikusi divus gadus plānā minēto pasākumu īstenošanai.

Plāna īstenošanas laikā ražotājs “Dzintars” cer panākt izrāvienu ar jauniem “premium” produktiem, tāpat uzņēmums TAP ietvaros būs spiests pārdot īpašumus.

Tāpat vēstīts, ka Zemgales priekšpilsētas tiesa pērn 17.oktobrī ierosināja “Dzintara” TAP lietu. Uzņēmuma pārstāvji toreiz skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008.gadā, bet otra 2014.gadā, veicinājušas “Dzintara” tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

“Dzintars” 2015.gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% – līdz 2,633 miljoniem eiro. 2016.gada finanšu rezultātus kompānija pagaidām nav publiskojusi.

“Dzintars” ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. “Dzintara” sortimentā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro. Latvijā uzņēmumam “Dzintars” pieder 46 veikali. Zīmola produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm.

Saistītās tēmas: apgrozījumsDzintarskosmētika

youtube icon
Abonēt youtube