Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis vienu vietu un tagad ieņem 175.pozīciju.

Gulbis iepriekšējo maču aizvadīja martā, kad cieta neveiksmi Maiami “Masters 1000” kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Latvietis tik zemu pasaules rangā kā šobrīd nav bijis kopš 2006.gada oktobra, kad vēl atradās ārpus labāko divsimtnieka.

Latvijas tenisists šobrīd ir piedzīvojis trīs zaudējumus pēc kārtas, turklāt viņš kārtējo reizi nepalīdzēja Latvijas izlasei Deivisa kausā. Komanda cīņā par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā piekāpās Marokai un pirmoreiz kopš 2003.gada izkrita uz vājāko iespējamo grupu.

Gulbja karjeras labākais rezultāts tika sasniegts pirms nepilniem trim gadiem, kad viņš aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam un iekļuva pasaules ranga labāko desmitniekā. Tiesa, kopš tā laika latvietis ar lielisku sniegumu nav priecējis un pasaules vadošo tenisistu vidū piedzīvojis ievērojamu kritumu.

Tikmēr valsts otrā rakete Miķelis Lībietis atguvis divas vietas un ieņem 425.pozīciju. Pagājušā gada novembra beigās sasniegtā 352.vieta ir latvieša karjeras rekords. Pērnā gada augustā viņš pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381.vietu, bet vēlāk atkal no ceturtā simta izkrita.

Savukārt Mārtiņš Podžus atguvis uzreiz 65 vietas un ieņem 767.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš atrodas 940.vietā. Tikmēr 1567.vietā ir Rūdolfs Mednis, kamēr Jānis Podžus ir 1624.pozīcijā, bet Rihards Emuliņš tagad ir 1650.vietā. Visbeidzot Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2094.pozīcijā.

Latvijas komandai Deivisa kausā pagājušajā nedēļas nogalē palīdzēja Lībietis, brāļi Podžus un Mednis.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu ATP rangā joprojām ieņem lielisku iepriekšējo sezonu aizvadījušais brits Endijs Marejs. Viņam seko pēdējā laikā blāvu sniegumu demonstrējošais serbs Novāks Džokovičs, kamēr trešais ir Šveices tenisists Stans Vavrinka.

Ceturtais ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers, bet viņam seko spānis Rafals Nadals. Sestais ir Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, kamēr septīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori. Tikmēr astotais šobrīd ir Horvātijas tenisists Marins Čiličs, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz austrietis Dominiks Tīms un francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga.

Pagājušajā nedēļā norisinājās Deivisa kausa ceturtdaļfināla cīņas Pasaules grupā, kur Beļģija ar 3-2 pieveica Itāliju, bet Austrālija ar tādu pašu rezultātu pārspēja ASV. Savukārt vēl pusfinālā iekļuva Francija, kas ar 4-1 uzveica Lielbritāniju, kamēr Serbija ar 4-1 apspēlēja Spāniju. Pusfinālā savstarpējus dueļus aizvadīs Beļģija un Austrālija, kā arī Francija un Serbija.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis atguvis trīs vietas un tagad ieņem 283.pozīciju. Stabiņš ieņem 1051.vietu, kamēr dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži atrodas attiecīgi 1060. un 1065.vietā. Savukārt Mednis atrodas 1146.pozīcijā, kamēr Lazdiņš ieņem 1172.vietu, bet 17 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1511.vietā.

Saistītās tēmas: ATPGulbisRangsTenis

youtube icon
Abonēt youtube