Neuzņemt sevī citu negatīvo enerģiju ir ārkārtīgi grūti, tas prasa īpašu garīgo piepūli.

Empātija – tā ir spēja atpazīt un sajust citu cilvēku emocijas. Līdzjūtība – spēja just līdzi cilvēku pārdzīvojumiem. Bieži vien “empātija” nozīmē to, kas mēs absorbējam citu cilvēku sāpes, ciešanas un negatīvās emocijas, kas atkal negatīvi ietekmē mūs.

Jūs noteikti kaut reizi dzīvē esat atradušies telpā ar kādu nepatīkamu cilvēku un sajutuši, kāda negatīva, toksiska enerģija no viņa nāk. Taču kā iemācīties šo negatīvo enerģiju neuzņemt sevī? Kā izjust empātiju un līdzjūtību, nezaudējot sevi un neļaujot citu emocijām ietekmēt tevi pašu?

Lūk, pieci veidi, kā sevi pasargāt no citu cilvēku sliktās un negatīvās enerģijas.

1. Tu nevari izpatikt visiem!

Ja kāds par jums žēlojas, necentieties šim cilvēkam izpatikt. Tas jums tikai atņems enerģiju un enerģētiski liks jums kļūt atkarīgam no šī cilvēka viedokļa.

Ne visi jūs mīlēs. Cilvēks uz zemes atrodas citu mērķu vārdā. Pirmkārt, mīliet paši sevi. Šī sevis mīlēšana radīs spēka lauku jums, kas pasargās no citu cilvēku ietekmes. Un atceries, ka nevari citus izmainīt, lai kā gribētos. Labākais, ko vari darīt, ir neļaut šo cilvēku enerģijai ietekmēt tevi.

2. Esi piesardzīgs ar cilvēkiem, kurus ielaid savā dzīvē.

Tavs ķermenis, prāts un apkārtējā vide ir tavs templis. Kas ir tie cilvēki, kurus šajā templī ielaid? Vai tajā ieeja ir brīva jebkuram? Vai pirms ieiešanas tajā ir jānoslauka kājas vai arī tie vienkārši dodas tajā?

Ja kādam pasniedz gabaliņu maizes, nākamajā dienā tas prasīs jau veselu klaipu. Ja ļaujat kādam pie jums ciemoties divas dienas, tie vēlēsies to darīt vēl nedēļu, divas. Cieni sevi un savu māju, savu templi un tajā neielaid kuru katru.

Ir labi būt dāsnam, tomēr jāpastāv robežai, kad neviens jūs nevar izmantot. Iemācies pateikt “nē” un pēc tam par to justies labi.

3. Pārstāj pievērst uzmanību muļķiem.

Lai parazīti spētu izdzīvot, tiem ir nepieciešama vieta, kur to darīt. Tieši tāpat ir ar šādiem cilvēkiem – kad pievērs tiem uzmanību, tu savu enerģiju zaudē, bet šis cilvēks to uzņem. Enerģētiskie vampīri spēj zagt tavas domas, tādā veidā izsmeļot tavas enerģijas rezerves. Ir cilvēki, kas savu negatīvo enerģiju atbrīvos, uzkraujot to tev un pēc tam dodas pie nākamā upura.

Jā, uzklausīt citus ir vērtīgi, tomēr šī atkal ir tā lieta, kurai jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Pastāv cilvēki, kas visu savu negatīvo pieredzi darbā, ikdienā, attiecībās uzgāž jums un jūsu iekšējo pasauli tas noteikti neuzlabo. Un tas nav labākais veids, kā dzīvot.

Mīliet sevi un nebaidieties pateikt cilvēkiem skaidri un gaiši, ka nevēlaties viņos klausīties. Tādā veidā apturēsi negatīvo enerģiju, kas būtu varējusi nākt tavā virzienā.

4. Baudiet dabu!

Izej dabā, meditē, atpūties un ievelc dziļu elpu! Dzer attīrītu ūdeni un nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm. Pārvietojies kā tauriņš: maigi, bet ātri.

Elpošana palīdz asins cirkulācijai mūsu organismā, līdz ar to palīdz novērst negatīvās enerģijas absorbēšanos no apkārtējiem. Pastaigājies ar pārliecību par sevi, turi galvu paceltu un neļauj nevienam sabojāt tavu noskaņojumu.

Kāpurs ēd visu, kas tam ir apkārt, tādēļ kļūst resns un nekustīgs. Lai tas lidotu, tam sākumā jākļūst vieglākam!

5. Uzņemies atbildību par savām domām un emocijām!

Tas, kā tu jūties, ir 100% tikai un vienīgi tava atbildība. Visums mums sūta dažādus cilvēkus, lai pārbaudītu mūsu spēkus. Tas, kā mēs uztveram paši sevi, ir kas vērtīgāks, nekā citi uztver mūs.

Tu neesi upuris, un nevienam nav varas pār tevi. Padomā par to, kā tavas emocijas un izjūtas izpaužas situācijās, kas tevi šobrīd nomāc. Ko darīt, ja viss ir atkarīgs tikai no tavas pacietības, aizkaitināmības un līdzjūtības?

Tiklīdz tu uzņemies atbildību pār savām emocijām un reakciju, tu savienojies ar sevi absolūti citā – dziļākā līmenī.

Atceries, ka visa pamatā ir sevis mīlēšana. Atceries, ka esi pelnījis laimi un mieru. Atceries, ka ir labi pateikt “nē”, un kļūsti pats par savu enerģijas stāvokļa noteicēju.

Avots

youtube icon
Abonēt youtube