Izdevniecība “Lauku Avīze” laidusi klajā Ģirta Valda Kristovska grāmatu “Ielauzties NATO”, aģentūru BNS informēja izdevniecības pārstāve Linda Rumka.

Grāmata ir atskats uz Latvijas valsts veikumu aizsardzības un ārlietu jomā vairāk nekā piecu gadu garumā, lai panāktu Latvijas iestāšanos NATO 2004.gadā. Tā ir autora unikāla liecība par cilvēkiem, kas ar pašaizliedzīgu darbu sekmējuši mūsdienu Latvijas vēstures vienu no svarīgākajiem notikumiem, norāda Rumka.

Pēc viņas paustā, grāmatas autors ir uzskatāmi atklājis, ka esošās drošības pamatā ir cilvēki, kuri tālredzīgi spēja izvirzīt profesionālus mērķus, tiecās tos sasniegt, uzņēmās pienākumus, pieņēma izaicinājumus un riskus, iesaistījās cīņā un radīja paliekošu vērtību, nododot to turpmākajiem aizsardzības jomas vadītājiem.

Tā laika aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka Latvijai ir laimējies, ka laikā no 1998. līdz 2004.gadam Aizsardzības ministrijai un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem palīgā nāca virkne patriotisku, latviešu izcelsmes ekspertu, kuri pieredzi bija guvuši NATO valstu militārajos spēkos. Tādējādi, balstoties uz Rietumu padomnieku mērķtiecīgo pienesumu, izdevās pilnībā mainīt Latvijas kursu uz NATO no bezcerīgas atpalicējas 1998.gadā līdz vienai no sekmīgāk sagatavotajām jaunajām NATO dalībvalstīm 2004.gadā.

Rumka pavēstīja, ka grāmatas autors uzskata, ka līdz šim par šo tēmu ir rakstīts nepiedodami maz. Šodien, nestabilitātes laikmetā, arvien vairāk cilvēku saprot, cik nozīmīgs un izšķirošs bijis laiks, kad Latvija stājās NATO.

Grāmatas prezentācija notiks ceturtdien, 6.aprīlī, plkst.15 Rīgas viesnīcā “Bergs” Elizabetes ielā 83/85.

youtube icon
Abonēt youtube