Interesantu soli spēris Latvijas basketbola pēc spēka otrās divīzijas basketbolists Kārlis Helmanis. 199 centimetrus garais spēka uzbrucējs pieteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Rīgas Tehniskās Universitātes komandas spēlētājs šosezon piedalījās 27 LBL otrās divīzijas spēlēs, vidēji gūstot 9,3 punktus, izcīnot 8,0 atlēkušās bumbas zem groziem un izpildot 1,0 rezultatīvu piespēli.

Helmanis izmantojis agro pieteikšanās iespēju, lai pretendētu uz 2017. gada  pasaules spēcīgākās basketbola līgas jauno talantu draftēšanas ceremoniju.

Līdzīgi kā Helmanis, draftam pieteikušies arī Rodions Kurucs un Verners Kohs. Basketbolisti, kuri dzimuši 1998. gada 31. decembrī vai agrāk, varēja pieteikties priekšlaicīgi, bet 1995. gada 31. decembrī vai agrāk dzimušajiem šī procedūra speciāli nebija jāaiziet.

Tādējādi, piemēram, citiem talantiem kā Anžejam Pasečņikam, Rolandam Šmitam un Ivaram Žvīguram atsevišķi jāpiesakās nebija un viņus NBA komandas varēs aizrunāt arī bez iepriekšējas pieteikšanās.

Izmantotie resursi: http://www.draftexpress.com/

Saistītās tēmas: BasketbolsLatvijaNBARTU

youtube icon
Abonēt youtube