Spānijas Vice žurnālists Nikolo Masarjelo (Niccolò Massariello) pārdzīvoja grūtības privātajā dzīvē, kad viņa draugs, kurš darbojas stoku fotogrāfiju jomā, piedāvāja Masarjelo piedalīties fotosesijā, lai nedaudz atbrīvotu prātu no nepatīkamām domām, kas bija uzkrājušās galvā.

Fotosesijas priekšvakarā Masarjelo stipri sastrīdējās ar draudzeni, un tas atspoguļojās arī bildēs: lielākajā daļā no uzņemtajiem kadriem vīrietis izskatās uzvilkts, dusmīgs un bēdīgs.

Dažus mēnešus vēlāk viņš ieraudzīja savu seju mājaslapā Those Catholic Men, kas pozicionē savu portālu kā “katoļu resurss”.

Pēc Nikolo vārdiem, viņš vispār nebija iedomājies, ka viņa fotogrāfijas kāds pirks, un pamanīt savu seju mājaslapā nebija jau tik ļoti slikti, taču tieši tajā brīdī viņš saprata, ka ir zaudējis kontroli pār to, kas varētu notikt ar viņa attēliem, jo katrs cilvēks, kuram ir internets un nedaudz naudas, varēja nopirkt viņa seju un darīt ar viņu visu, ko vien vēlas.

Vice

Tad sāka notikt ne pārāk patīkamas lietas. Nikolo paziņas sāka minēt, ka ir redzējuši viņam līdzīgu cilvēku uz reklāmas plakāta pie būvtehnikas veikala, citi teica, ka pamanīja viņa seju uz miskastes konteinera.

Pēc neilga laika vīrietis uzzināja, ka reklamē bezglutēna pārtiku, kaut kādu liķieri un vispār atrada sevi daudzās pasaules valstīs – Saūda Arābijā, Vācijā, Nīderlandē.

Kā izrādījās, pārsvarā Masarjelo seja tika izmantota kā ilustrācija kaut kam kaitinošam. Fotogrāfijas, ko uzņēma, lai novērstu uzmanību no problēmām, kļuva par tādu problēmu, ka viņš jūtas sliktāk nekā dienā, kad tās uztaisīja.

Vice

 

“Manu seju izmanto, lai pārdotu lietas vai aicinātu uz kādu rīcību, piemēram, rakstā “Kā pareizi reaģēt uz kretīniem”, “Atriebīgs bijušais: kad jūs sastopaties ar naidu, pirms jums parādījās bērni”, ilustrācijā par rakstu kā vīrieši saka rupjības sievietēm. Domāju, ka stoka bāzēs ir miljons cilvēku seju, bet redaktori, kuri stāv aiz šiem rakstiem, no visiem viņiem izvēlējās mani, un tas nozīmē, ka viņu acīs es izskatos kā visatriebīgākais, kretīniskākais un izvirtušākais vīrietis no visiem, kuri ir šajā bāzē. Tas nav foršākais fakts manai pašcieņai.”

Pēc Masarjelo vārdiem, viņš saprot, ka pats ir parakstījis atļauju par fotogrāfiju izmantošanu, taču viņu biedē fakts, ka jau rītdien viņš var kļūt  par kārtējās nesaprotamās reklāmas seju, un viņam nav ne jausmas, kas tā būs par tēmu.

 


Foto: vice

Saistītās tēmas: bildesreklāmasStoka foto

youtube icon
Abonēt youtube