Tuvākajās dienās laikapstākļi Latvijā uzlabosies, bet līdz ar debesu skaidrošanos un vēja norimšanu nakts no svētdienas uz pirmdienu gaidāma ļoti auksta, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Gaisa temperatūra šajā naktī pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, tikai dažviet piekrastē un Latgalē gaisa temperatūra var saglabāties mazliet virs nulles.

Līdz ar to vietām iespējams 1.maija aukstuma rekords, bet nav gaidāma nacionālā rekorda pārspēšana – 1935.gada 1.maijā bija sals līdz -7,5 grādiem.

Maija pirmā diena, kurā atzīmēs Darba svētkus un Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas dienu, gaidāma visai saulaina, mākoņaināks laiks būs valsts dienvidaustrumu daļā, kur iespējams lietus un slapjš sniegs. Teritorijas lielākajā daļā saule gaisu sasildīs līdz +10..+13 grādiem.

Prognozes 4.maija svētkiem pagaidām ir dažādas. Vairāk iespējams saulains laiks, tomēr jaunākā “Global Forecast System” prognoze rāda, ka no dienvidiem Latvijai var pietuvoties ciklons un ar to saistītā lietus josla.

“Global Forecast System” arī prognozē jaunu aukstuma vilni no 6.maija – vairākās naktīs gaisa temperatūra atkal var noslīdēt zem nulles un vietām iespējams īslaicīgs sniegs.

Saistītās tēmas: Aukstumslaikapstākļirekordi

youtube icon
Abonēt youtube